Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

De almene boliger er boliger for alle

Du har ret til en bolig, hvis du har stået på venteliste længe nok. Og boligerne er for alle: Rige og fattige. Kvinder og mænd. Villaejere og hjemløse. Singler og familier. Nydanskere og gammeldanskere.

De almene boliger skal ikke tjene penge

Din husleje går kun til at dække udgifterne i din boligafdeling. Der er igen der tjener på, at du bor i din lejlighed. Hvis din boligafdeling til gengæld ikke har styr på udgifterne og må låne penge, skal I også selv betale lånet tilbage.

De almene boliger bliver bygget og drevet med offentlig støtte

Når vi bygger almene boliger i Danmark, yder kommunen støtte til byggeriet. I 2014 udgør støtten 10 procent. Staten hjælper også med at betale de penge tilbage, der skal lånes for at opføre byggeriet.

De almene boliger løser en social opgave i samfundet

Almene boliger er med til at give svage og udsatte borgere et godt sted at bo. Det sker sammen med kommunerne. Dermed spiller almene boliger en vigtig social rolle i samfundet.

I de almene boliger bestemmer beboerne

Når du bor alment, kan du være med til at bestemme over din egen bolig. Men det kræver, at du har lyst. Hvis du har lyst til at være med til at forme jeres boligområde, kan du deltage i beboernes demokrati.