Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Hver boligorganisation kan beslutte, om deres lejere må bytte eller fremleje deres boliger til andre, mens de er på ferie.
 
Hvis din boligorganisation har besluttet, at du har mulighed for at udleje eller bytte din bolig som feriebolig i de uger, hvor du selv er på ferie, skal du være opmærksom på følgende:

  • Du må ikke udleje din bolig som feriebolig mere end seks uger pr. kalenderår. Dele af en uge tæller som en hel uge.
  • Du skal udfylde og indsende/aflevere denne blanket (PDF) til dit lokale servicecenter/ejendomskontor, så de ved, hvem der bor i dit lejemål i den pågældende periode.
  • Lejen må højst udgøre en forholdsmæssig del af din månedlige leje. Det betyder, at fremlejer du en uge, må du højst opkræve leje for 7 af de 31 dage, som der er i en måned.
  • Du må ikke opkræve husleje, hvis du blot bytter bolig med en anden.
  • Du er ansvarlig for de mennesker, der lejer din bolig. Det betyder, at du for eksempel er ansvarlig for, at de overholder husordenen og andre regler i afdelingen, samt at de afleverer alle udleverede nøgler igen.
  • Derudover bærer du selv ansvaret, hvis dine ferielejere misholder eller laver hærværk på din bolig eller dine ting. Det er derfor en god ide at tale med dit forsikringsselskab inden du feriefremlejer, så du ved, hvordan du er dækket.
  • Husk at være opmærksom på gældende skatteregler. Hvis du er kontanthjælpsmodtager, skal du være opmærksom på, at lejeindtægten kan blive fratrukket din kontanthjælp.

For at finde ud af, om du må feriebytte eller feriefremleje din bolig, kan du tjekke din lokale boligorganisations hjemmeside. Se under 'Om selskabet' og 'Regler'.
 
Hvis din boligorganisations hjemmeside ikke oplyser, om du må feriebytte/feriefremleje din bolig, er det enten fordi din boligorganisation endnu ikke har truffet beslutning om det, eller fordi de har truffet beslutning om, at det ikke er en mulighed hos jer. Kontakt evt. din organisationsbestyrelse for at høre status hos jer.