Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Spar lidt op hver måned

Det er altid vigtigt at tage højde for større udgifter i et budget. Dermed også julemåneden. Derfor bør du begynde at spare op allerede i januar. Det kunne fx være 100 kroner om måneden - afhængigt af dit behov. Du kommer langt med 1200 kroner, når december står for døren.

Julebudget

Ved at lave et separat budget for julen, kan du overskue, hvad hver enkelt ting må koste. Brug et budgetskema, som du fx kan finde her på sitet, så du kan se, hvad julen kommer til at koste, hvis du følger planen.

Glem ikke regningerne der venter i januar

Ved at følge dit julebudget får du heller ikke en slem overraskelse i januar, når alle rudekuverterne begynder at dumpe ind ad brevsprækken.

I stedet kan du med ro i sindet hygge med din familie og dine venner.

Køb ikke for meget

Knap er julen overstået, og så er der januarudsalg. Beslut derfor helt nøjagtigt, hvad du forventer at købe. Også i supermarkedet. Overvej, om du har råd? Det er både billigere og hyggeligere selv at bage juleknas og klippe julepynt, og børnene elsker at være med i en fælles aktivitet.

Tilbudsjagt

Hvis du er i god tid, kan du tillade dig at handle efter de bedste tilbud.

Lad kreditkortet blive hjemme

Risikoen for at blive fristet af impulskøb er mindre, når dankortet bliver derhjemme. Når du betaler med kontanter, kan du nemmere overskue, hvor mange penge, du bruger. Og frem for alt - pengene går til de rigtige ting.

Børn og tøjstørrelser

Hvis du køber tøj til børnene, så tænk fremad. Husk, at mange tøjbutikker begynder udsalget den 26. december. Køb tøj og størrelser, som også kan bruges efter jul.

Brug mindre på gaverne

Tag en snak med familie og venner, hvor I afstemmer forventningerne, så I ved, hvor meget I køber julegaver for. Til nære venner kan du sagtens nøjes med at sende et julekort. Du kan også lave en gave selv. Fx noget juleknas, eller hvad med et gavekort til børnepasning? Sådan en gave vil med garanti vække stor glæde. Er der en helt særlig ting, du gerne vil give børnene, men som koster mange penge, så overvej, om den kan købes brugt.

Læs i øvrigt her, hvordan du bedst køber brugt


KILDE: Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning

VIDEO: Få styr på dit julebudget.