Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Dialog er vigtig

Du har en række rettigheder, selvom du har gæld. Du bør derfor ikke frygte, at du kommer til at sulte. Men dialog er altid vigtigt. Uanset, om kreditor er offentlig eller privat, er det alfa og omega med en positiv dialog.

Stop aldrig bare med at betale

Uanset, om du skylder penge i banken eller i det private, vil der komme gebyrer og renter. Du risikerer at blive indkaldt til fogedretten og få foretaget udlæg af dine værdier. Samtidig kan du blive registreret som dårlig betaler.

Hvis du skylder det offentlige penge, er det Skat, der overtager sagen. Herved er der mulighed for, at pengene på anden vis vil blive trukket fra dig. Du risikerer også, at pantefogeden kommer og tager udlæg i dine værdier.

Du kan ikke få taget alle dine penge

Hverken banken eller det private må trække penge fra din konto. Banken kan dog trække en vis del af dine penge, hvis du både har gæld og penge. Men aldrig så meget, at du ikke har et rimeligt beløb at leve for.

Det offentlige kan derimod foretage en lønindeholdelse. Det betyder, at din skatteprocent bliver højere.

Derfor: Hvis du har offentlig gæld, så kontakt Skat og indgå en betalingsaftale. Så har du selv mulighed for at argumentere.

Du kan læse mere om dine rettigheder på raadtilpenge.dk


KILDE: Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning