Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Få overblik og kom videre i dit eget tempo

De syv trin herunder er en hjælp til at prikke hul på dine problemer med eksempelvis gæld, så du kan komme videre. Der kan være meget arbejde i det, så du må afsætte tid til at gøre det i et tempo, der passer dig.

1. Hvor mange penge skylder du?

Først skal du danne et overblik. Hvor mange penge skylder du samlet set væk? Find alle papirer frem. Kontakt evt. nogle af dem, du skylder penge.
Gå til 1. trin her

2. Boligudgifter og offentlig gæld først

Det er vigtigt, at du kan beholde din bolig. Prioritér derfor boligudgifter og offentlig gæld først.
Gå til 2. trin her

3. Lav et budget

Et budget er et meget vigtigt redskab. Det skaber et overblik over din økonomi, og det ér grundlaget for, at du får afviklet din gæld.
Gå til 3. trin her

4. Få hjælp til det svære

Der er altid hjælp at hente. Uanset, om du blot har brug for ét enkelt råd eller personlig rådgivning.
Gå til 4. trin her

5. Du kan forhandle

Har du ikke mulighed for at betale alle dine afdrag, må du forhandle med nogle af kreditorerne. Det er altid godt at vise initiativ.
Gå til 5. trin her

6. Giv Skat besked

Skat SKAL have besked, når der sker ændringer i din økonomi.
Gå til 6. trin her

7. Ikke alt er muligt

Ikke alt er muligt. Også selv om du gør et stort stykke arbejde. Nogle kreditorer er måske ikke interesseret i at indgå en aftale …
Gå til 7. trin her


Kilde: Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning