Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Boligselskabet Domea Randers opfører 'Væksthuset' i den nordlige del af den 22 hektar store Bombardier-grund i Randers. Væksthuset vil rumme 73 almene kvalistetsboliger, hvor der bliver plads til mennesker i alle aldre og med forskellige indkomster.

Området tegner til at blive en blandet bydel med mulighed for at udvikle nye boliger, kontorer, hotel, idræts- og fritidsfaciliteter, en dagligvarebutik og en torvehal.

Væksthuset bygges i fire etager og består af en blanding af attraktive 2-, 3- og 4-rums lejligheder i størrelsen 30-100 m2.

I stueetagen kommer et fælles værksted med mulighed for at reparere sin cykel og lave gør det selv-projekter samt et forsamlingslokale til fælles arrangementer, hvor beboerne kan mødes.

Bygningen opbygges med brede svalegange, hvor der er plads til, at beboerne kan opholde sig. Her er der udsigt til det fælles gårdrum i midten af bebyggelsen og over Randers Fjord.

Man kan via en stor trappe bevæge sige hele vejen op ad huset og videre op på taget, hvorfra der vil være en fantastisk udsigt over hele området og fjorden. Taget og tagterrasserne tænkes som en stor grøn flade, der vil stå smukt og livlig.

Gårdrummet ligger mod syd og har derfor godt med sol. Også vestsolen når ned i gårdrummet, da huset ikke er højere, end at det kan lade sig gøre. Gårdrummet ligger også skærmet for vestenvinden, så det vil kunne bruges en stor del af året – også når det blæser.

Bæredygtigt byggeri

Den grønne flade på taget og på den store trappe kan bruges til hygge og leg, og det er også ideen, at beboerne kan dyrke deres egne grøntsager i fælles nyttehaver med fælles væksthuse.
Den grønne tagflade vil være i stand til at opmagasinere regnvand, så risikoen for overbelastning af kloaksystemerne mindskes.

Væksthuset bygges af kvalitetsmaterialer, som er robuste og langtidsholdbare. På facaderne anvendes røde teglsten, som giver en tydelig reference tilbage til de gamle togværksteder, og som patinerer smukt over tid. Øvrige bygningsdele som store porte og altaner og karnapper i rødligt stål giver også mindelser om den gamle togfabriks industrielle fremtoning. Altaner vil fremstå som delvist indeliggende med en dybde på to meter.

Boligerne

73 boliger i størrelsen 30-100 m2 fordelt på 1, 2, 3 og 4 rum.

Husleje

2.400-8.000 kr./mdr. + forbrug (forventet)

Indflytning

1. december 2021 (forventet)

Skriv dig op

Skriv dig på venteliste til en bolig i Væksthuset