Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Den færdige renovering.

Her kan du læse om planen for renoveringen, der nu er afsluttet:

Den almene boligafdeling på Skovbærvej/Brombærvænget i Haderslev har indtil 2018 været præget af nedslidte bebyggelser og sociale udfordringer, og det har været svært at leje alle boliger ud. 

Boligafdelingen, som er en del af Haderslev Boligselskab, skal derfor undergå en forvandling for omkring en halv milliard kroner, der skal fremtidssikre og give et løft til området, både bygningsfysisk og socialt.

Hidtil har boligafdelingen bestået af 342 boliger, der er opført i årene 1967-76. Når renoveringen er færdig i 2021, består den af 245 attraktive boliger.

- Jeg forventer, at vi får et socialt løft til en hel bydel, og at det igen bliver in at bo i Sydbyen. Området vil få en bredere beboersammensætning, og det vil give en stærkere bydel, siger senior projektleder Lars Bo Steensbeck fra Domea.dk, der er byggeforretningsfører på renoveringen.

Det er bl.a. 35 nybyggede rækkehuse, der skal tiltrække børnefamilierne. En boligtype, der er efterspørgsel på i Sønderjylland, fortæller Lars Bo Steensbeck.

Besøg Skovbærparkens egen hjemmeside, eller læs mere om renoveringen under billedet.

Planen

Det omfattende renoverings- og moderniseringsprojekt i Haderslev har været på tegnebrættet siden 2011, og i 2017 kom planerne et kraftigt skridt nærmere en realisering, da Haderslev Boligselskab og Domea.dk fik grønt lys fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at rive 88 boliger ned.

De 88 boliger, der rives ned, er dem, der indtil 2018 har ligget på 1. og 2. sal i 7 boligblokke. De 35 rækkehuse, der skal opføres, bliver etableret i de tilbageværende stueligheder. Rækkehusene bliver 3- og 4- værelses boliger og får bl.a. køkken-alrum (billedet), egen indgang og have.

Resten af boligafdelingen bliver derudover renoveret i forskellig grad. Bl.a. vil der også være sammenlægning af boliger til større lejligheder.

66 lejligheder bliver etableret med tilgængelighed som fokusområde. Det betyder, at man som selvhjulpen kørestolsbruger kan komme fra parkeringspladsen og ind i bygningen, op i lejligheden og rundt i lejligheden, hvor særlige krav til rummelighed i bl.a. køkken, bad og altan bliver opfyldt. De tilgængelige boliger er henholdsvis 2-, 3- og 4-værelses lejligheder.

Der kommer desuden elevatorer.

144 lejligheder renoveres inden for de eksisterende rammer, dog inddrages altanen i boligarealet. Der etableres nye, påhængte altaner (billedet), og der kommer nyt tag. Lejlighederne får nye vinduer, nyt køkken og nyt bad.

Lejlighederne er 2-5-værelses lejligheder.

De tilgængelige og de renoverede boliger kommer til at ligge blandet ind mellem hinanden.

 

Hør om renoveringen, og om hvordan beboerne er blevet inddraget i processen.

  

Renoveringen

Renoveringen begyndte i 2018 og ventes afsluttet i 2021. Beboerne skal genhuses under renoveringen, som udgangspunkt i andre boliger i boligafdelingen. De vil kunne flytte ind i de renoverede boliger i etaper, de første formentlig i januar 2019.

Beboerne vil via workshops blive involveret i, hvordan udearealerne skal se ud.

Renoveringen vil få huslejerne for alle boliger til at stige i gennemsnit 170 kr./kvm./år, så en ny gennemsnitlig husleje kommer til at ligge på ca. 840 kr./kvm./år.

  • Fx vil et rækkehus på ca. 90 m2 med 3 værelser have en husleje på ca. 7.600 kr./mdr.
  • En tilgængelig bolig på ca. 95 m2 med 3 værelser vil have en husleje på ca. 6.800 kr./mdr.
  • En renoveret bolig på ca. 90 m2 med 3 værelser vil have en husleje på ca. 6.000 kr./mdr.

(husleje-eksemplerne er vejledende)

Når renoveringen af boligområdet er færdig, vil det få navnet Skovbærparken.