Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Den almene boligafdeling på Toftemarken, Klintemarken og Frilandsvej i Svendborg undergår i øjeblikket en stor renovering, som skal modernisere og fremtidssikre boligerne, så de opfylder de behov, beboerne har i dag.

Boligafdelingen blev opført i 1960'erne og bestod indtil renoveringen af 275 lejligheder. Når renoveringen forventeligt er færdig i 2019, vil boligafdelingen rumme 250 renoverede boliger samt et fælleshus på godt 300 m2.

Fælleshuset skal deles med beboerne i boligafdelingen Jægermarken, som renoveres med start i november 2018.

Renoveringen af Jægermarken ventes også færdig i starten af 2020, hvor 246 almene boliger vil fremstå nye og tidssvarende. Boligafdelingen, der er opført i 1980'erne, havde indtil renoveringen 261 boliger.

Begge boligafdelinger hører under Boligselskabet BSB Svendborg.

Endemålet med de to renoveringer er nogenlunde ens. Afdelingerne skal have større boliger, handicapvenlige boliger og generelt mere moderne boliger med nyt køkken og badeværelse. Den samlede renovering for de to afdelinger kommer til at beløbe sig til ca. en halv milliard kroner.

Hør om renoveringsprocessen for boligafdelingen Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej, og mød en beboer, der har boet i afdelingen i 45 år.

   
Planen

Helhedsplanerne for de to boligafdelinger blev vedtaget i 2015, og beboerne har siden da deltaget aktivt i planlægningen af boligernes indretninger.


Planen for Toftemarken/ Klintemarken/ Frilandsvej er: 

 • 25 af 275 boliger nedlægges.
 • 60 tilgængelige (handicapvenlige) boliger, nyindrettet med massive bøgeparketgulve, kvalitets-HTH-køkkener med laminat-overflade og Miele-hvidevarer, rummelige badeværelser med gulvvarme og mulighed for vaske- og opvaskemaskine. Alle boliger er elevatorbetjente.
 • 78 sammenlagte, nyindrettede familieboliger på 3-5 værelser. Med rummelige køkkener og badeværelser. Kvaliteten er som for de tilgængelige, men de er ikke elevatorbetjente.
 • 112 moderniserede boliger, der får nye køkkener og badeværelser, indrettet i de eksisterende rum. Der er nyt massivt bøgeparketgulv i køkken og entré, og i de øvrige rum bevares de oprindelige bøgeparketgulve. Badeværelserne får gulvvarme og fliser på gulv og på alle vægge.
 • Derudover får alle bygninger nyt tag, og alle boliger får mekanisk ventilation.

Planen for Jægermarken er:

 • 15 af 261 boliger nedlægges.
 • 54 tilgængelige (handicapvenlige) boliger. Samme faciliteter som i afdelingen ovenover.
 • 65 sammenlagte, nyindrettede ”familieboliger” på 3-5 værelser. Samme faciliteter som i afdelingen ovenover.
 • 127 moderniserede boliger. Samme faciliteter som i afdelingen ovenover. 
 • Alle bygninger får nyt tag, og alle boliger får nye vinduer og døre og mekanisk ventilation.


Nyt fælleshus på godt 300 kvm, som begge afdelinger kan bruge.
Blev taget i brug i august 2018.

Renoveringen

Renoveringen af Toftemarken, Klintemarken og Frilandsvej begyndte i august 2017, mens Jægermarken har renoveringsstart i november 2018.

I begyndelsen af 2018 stod første etape med 62 boliger færdig i Toftemarken/ Klintemarken/ Frilandsvej og kunne tages i brug af beboerne. Udadtil kan renoveringen ikke ses med det blotte øje, da afdelingen indgår i Svendborg Kommunes bevaringsplan for et større område med rækkehuse og kolonihaver, og derfor har helhedsplanen ikke måttet ændret væsentligt på facaderne. Dog har den fået lov til at udvide altanerne på de handicapvenlige boliger.

Begge renoveringsprojekter ventes helt afsluttet i sommeren 2019.

Beboerne skal genhuses, mens deres boliger bliver moderniseret.

Der kommer huslejestigninger som følge af renoveringerne. Eksempel:

 • En moderniseret 3-værelses lejlighed på 76 m2 i boligafdelingen Toftemarken/ Klintemarken/ Frilandsvej vil have en husleje på 4.104 kr./mdr. + vand og varme. Det er en stigning på ca. 400 kr. i forhold til før.
 • En moderniseret 3-værelses lejlighed på 87 m2 i Jægermarken vil have en husleje på 5.756 kr./mdr. + vand og varme. Det er en stigning på ca. 400 kr. i forhold til før.

Boligselskabet forventer ikke, at huslejestigningerne bliver et problem, da de to boligafdelinger altid har været populære.