Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

– Nu får jeg mere tid til at køre ud til beboerne på min cykel, siger Søren Svane med glimt i øjet.
Han er ejendomsmester i det nye servicecenter i Give og fra sit kontor i kælderen af Enggade, fortæller han, hvad der har været den største forandring ved at blive et servicecenter.

Før i tiden bestod Sørens arbejde som ejendomsmester i at tage imod alle opkald fra beboerne og fordele opgaverne blandt medarbejderne. Det gav mange afbrud i hans dag, og han følte sig låst til kontoret.

Nu har vi jo Aase til at hjælpe med det, så nu kan jeg i stedet tale med beboerne ansigt til ansigt, mens jeg løser mine opgaver. Det har jeg det meget bedre med.

Han løfter sin nye SmartPhone, mens han smiler stort over sin nyfundne frihed.

– Der er selvfølgelig stadig mange, der ringer til mig, og det er helt fint. Men det er nok også kun til, de finder ud af, at det er meget smartere at ringe til Aase. Det er hende, der holder overblikket, og så kan beboeren hurtigere få fastsat en aftale.

Servicekoordinatoren klarer telefonerne

Ovenpå i stuetagen står Aase Kvist på sin vante plads ved Servicecenter Gives skranke. Hun har fået besøg af et yngre par, der søger en bolig. De skal have hjælp til at blive skrevet op til en bolig, og Aase hjælper dem med at gøre det via domea.dk.

Udlejningen er egentlig flyttet til Kundeservicekontoret i Vejle 20 km mod øst, hvor de boligsøgende kan få tilbudt ledige boliger i et større geografisk område. Men dette par vil gerne bo i en bolig i Gives boligorganisationer.

– Det har været mit job tidligere, så jeg har godt styr på boligerne her. Og så gør jeg jo, hvad jeg kan for at få dem godt på vej.

Det er nyt med denne opgavefordeling mellem servicecentre og Kundeservice, så for Aase handler det også om at hjælpe kollegerne i Vejle så godt som muligt.

– Jeg prøver at hjælpe mine kollegaer i Vejle med oplysninger om vores lokale forhold. Det er så nyt det hele, så vi
skal sørge for, at det går så smertefrit som muligt. Det kan vi kun gøre ved at arbejde sammen.

Med sin nye titel som servicekoordinator er det Aases vigtigste opgave at tale med beboerne. Det vil sige at modtage og koordinere de opgaver, beboerne ringer ind med. Et nyt kalendersystem er på vej, som vil give Aase overblik ovre samtlige medarbejderes kalendere, så hun hurtigt kan reservere tid til en opgave. Og hvis det er en stor opgave, hvor det giver mening at samle flere medarbejdere, kan hun finde et tidspunkt, hvor alle kan.

Et samarbejde i hundredetusindsklassen

Resten af teamet kan tale med om det gode samarbejde, der gør det nemmere at hjælpe beboerne.

– Hvis der er et køleskab, der skal op på anden sal, eller hvis vi skal rejse en flagstang, så kan vi gøre det hurtigere, fordi vi er flere om det, fortæller Lis Poder. Hun står for rengøringen i bebyggelserne og har været ansat i 16 år.

– Ja, eller hvis et vindue skal repareres eller græsset skal slås, men ellers har vi vel hvert vores speciale, supplerer Nicolai Thorning.

Han er uddannet tømrer og får som regel alt dét, der lugter af træ eller blik, som han selv forklarer det. Det betyder, at han kan træde til, når noget træværk skal vedligeholdes, inden det bliver nødvendigt at ringe efter hjælp ude i byen.

Det samme gælder Kåre Aarsness. Han er både uddannet gartner og brolægger, og sammen med Hanne Madsen, der ligeledes er uddannet gartner, kan de i fællesskab hjælpe hinanden med vedligehold af udearealerne.

At de to kan arbejde sammen, har gjort det grønne arbejde mere effektivt. Faktisk så meget, at Boligforeningen Give – den ene af de to boligorganisationer, der har etableret servicecentret – har kunnet opsige en serviceaftale i 600.000 kroners-klassen. Ganske enkelt, fordi de kan klare det selv.

Hanne holder dog mest til på plejehjemmet. For her er det vigtigt, at der kan gives service, straks behovet opstår.

– Plejehjemmet er jo en arbejdsplads, så hvis der er problemer, kan det betyde, at personalet ikke kan passe deres arbejde, og så er det mest praktisk, at hjælpen er lige ved hånden. Og hvis jeg ikke selv kan klare det, ringer jeg til en af de andre, forklarer Hanne.

– Ja, det gør du, griner Nikolaj, der dog ikke har noget imod at hjælpe nyeste kollega.

– Ja, du er da heller ikke ked af at ringe, griner Hanne tilbage, inden hun tager afsked for at fortsætte dagens dont.

Søren Svane kaster et sidste blik på sin mobil, der ikke har givet lyd fra sig i snart en halv time. Tilfreds lægger han den tilbage i brystlommen og svinger sig op på sin trofaste ganger. Jo, der er fin tid til, at også han kan cykle ud til beboerne. Det er en forandring, han er godt tilfreds med.