Fakta - Boligselskabet DFB

Videre til indhold | Videre til menunavigation

Galleri

Se billeder fra selskabet og områderne omkring os.

Fakta

Danske Funktionærers Boligselskab (DFB) er et alment boligselskab, som blev grundlagt i 1952 af personaleforeninger inden for finanssektoren.

 

Vi udlejer, driver, opfører og vedligeholder almene boliger i København, på den Københavnske vestegn og i Nordsjælland. Og vi sætter en ære i, at vores boliger er til at betale for alle.

 

DFB har en sund økonomi og råder over knap 3.000 boliger, fordelt på godt 30 boligafdelinger. Det er både familieboliger, ungdomsboliger, ældre- og plejeboliger, seniorboliger og forskellige former for bofællesskaber. 

 

Vi er et fleksibelt boligselskab, der bestræber os på at bidrage til et bæredygtigt samfund og på at imødekomme moderne behov, når vi udvikler fremtidens boliger og bygger nyt.

 

Som eksempel på vores store bredde kan nævnes de knap 200 boliger, vi i øjeblikket opfører i Carlsberg Byen i København. De bidrager til et socialt bæredygtigt og blandet bykvarter. Byggeriet vil bestå af familieboliger, ungdomsboliger og bofællesskaber – bl.a. boliger til single-forældre, hvor det tænkes ind, at mange ikke har deres børn boende på fuld tid. Som en del af ungdomsboligbyggeriet bliver ca. hver 10. bolig desuden målrettet unge i hjemløshed. Tanken bag er såkaldt ’housing first’, som er en anerkendt metode til at hjælpe mennesker ud af hjemløshed.

 

Et andet eksempel er bebyggelsen Gadehavegård i Høje-Taastrup. Her står boliger, der har været fyldt med liv siden 1977. I øjeblikket undergår bebyggelsen en omfattende renovering, som skal være med til at gøre området til en levende bydel med campus, kvarterhus, grønne, bæredygtige byrum og blandede boliger, hvor der er plads til alle generationer.

 

Se alle vores byggerier i billedarkivet.

 

DFB har tidligere haft egen administration, men køber i dag administration af Domea.dk.​ 

  • En del af