Fakta - Jelling Boligselskab

Videre til indhold | Videre til menunavigation

Afdelingsoversigt

​Klik her for at se en oversigt over afdelinger i Jelling Boligselskab.

Galleri

Se billeder fra selskabet og områderne omkring os.

Fakta

Jelling by
Jelling Boligselskab har flere afdelinger i Jelling by - som er på ca. 3000 billede_1.jpgindbyggere. Byen ligger på historisk grund. Runestenene, kirken, Gorms og Thyras høje samt nye fund i næsten alle lokale udgravninger minder os om, at her lå i vikingetiden et mødested for vejfarende på hærvejen samt et mødested for den nordiske gudetro og kristendommen. Stedets kulturværdi er udpeget af UNESCO som det første danske sted på "verdensarvslisten" - en liste over steder, som har det til fælles, at de er en del af verdens arv dvs. steder, som er særlig betydningsfulde for menneskehedens historie.
 
Mangfoldighed      
På denne historiske grund ligger nutidens Jelling, hvis kulturliv kan karakteriseres ved mangfoldighed. Denne mangfoldighed giver sig udtryk i en variation af forskellige kulturelle initiativer og aktiviteter.
 
Her skal nævnes idrætsforeningen JFS med mange afdelinger og aktivitetsmuligheder.

Jelling Golfklub med en af Danmarks smukkeste golfbaner. To spejderkorps, folkedans, bridgeklub, Jelling Kunstforening, kunstnerkollektivet "Møllen", Jelling Musikfestival og pilefletterlav.
Alle disse variationer er nævnt for at give udtryk for, at byen byder på muligheder, hvis man tager et initiativ.

Bostedskommune
Jelling med kun få industrier kan absolut betegnes som en bostedskommune - i fremtiden en del af den nye Vejle storkommune,
hvis centrum kun ligger 15 min. togrejse fra Jelling station.

I Jelling findes både lavpris supermarked og Superbrugs. Jelling Sparekasse og Sydbank er de lokale pengeinstitutter. Kommunen sørger for gode dagplejeordninger og børneinstitutioner.

I disse rammer tilbyder Jelling Boligselskab boliger for både enlige og familier - alle forholdsvis nye og velholdte - de fleste i grønne omgivelser og dog med kun 10 - 15 min gang til UCL Jelling og Jelling station, hvorfra tog og bus afgår 2 gange i timen imod henholdsvis Vejle og Herning.

Begiver vi os uden for Jelling by er vi 10 minutters gang fra centrum ude i østjysk natur med skov, sø og Grejsdalen. Velkommen til Jelling Boligselskab. Du har her muligheden for at være ret tæt på dit arbejde og alligevel vil du kunne lægge afstand til det, når du har din fritid. Eller er du studerende giver det dig mulighed for at bo i studiemiljøet og at kunne udnytte UCL Jellings lokaler også i fritiden.  
 
 
billede_2.jpgbillede_2.jpg
Højager 116-176                                                                                   Mølvang-Fårupvej
billede_1.jpg
Skovgade 23-25                                                                                    Kollegievej 9-13
billede_1.jpgbillede_2.jpg
Højagerkollegiet                                                                                     Fårupled 8
billede_3.jpgF_billede_1.jpg 
Skindbjerg 2-66                                                                                     Fårupledkollegiet
  • En del af