Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Levende lys er indbegrebet af dansk julehygge. De lyser op i en kold og mørk tid og sætter prikken over i’et. Men desværre kan de også udgøre en stor brandfare. Tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at december er den måned, hvor der i gennemsnit rykkes ud til flest brande i private boliger. Hele 650 udrykninger i gennemsnit, hvilket er cirka 200 flere end normalt.

Røgalarmer redder liv

- Med almindelig omtanke kan man forhindre mange brande i at opstå. Forlad derfor aldrig din bolig med tændte stearinlys, for hvis lysene får fat eller vælter ned på brandbart materiale, udvikler branden sig hurtigt. Inden for kort tid når temperaturen op på 800 grader, og ild og røg spreder sig eksplosivt, fortæller seniorkonsulent i bygge- og boligadministrationen Domea.dk, Preben Christensen.

Domea.dk opfordrer derfor til at tjekke dine røgalarmer ved juletid, eller sørge for at få sat nogle op. Røgalarmer er den bedste og billigste sikkerhed mod brand.
 
- De opdager røgudvikling meget hurtigt, så du får længere tid til at reagere og alarmere både alarmcentralen og naboer. De redder ganske enkelt liv, fastslår Preben Christensen.

Følg tre gode råd og undgå uheld

Domea.dk giver her tre simple råd til et mere sikkert og trygt hjem i juletiden:

  • Sluk levende lys, når du forlader rummet, går i seng, eller hvis du forlader boligen
  • Stil aldrig levende lys i nærheden af gardiner, i bogreoler eller under hylder og skabe
  • Pas især på adventskranse og juledekorationer. Placér lysene, så de kan brænde ned uden at sætte ild til noget og med god afstand til brændbar pynt og bånd.