Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Almene boliger er for alle

Uanset hvor gammel du er, og hvor meget du tjener, kan du bo til leje i en almen bolig. Boformen er for unge og gamle og alle der imellem, for singler og familier, nydanskere og gammeldanskere, for rige og fattige. Det er dit nummer på ventelisten, der betyder noget.

Boformen løser en social opgave

Almene boliger adskiller sig på mange måder fra resten af boligmarkedet. De skal sikre, at der findes gode boliger i attraktive boligområder til alle i Danmark. Boligerne bliver opført med et bidrag på 10 % fra den kommune, de ligger i, og kommunen kan så disponere over hver fjerde ledige lejlighed, som den kan henvise borgere til. Dermed spiller almene boliger en vigtig social rolle i samfundet.

Ingen tjener penge på dig

Din husleje går i store træk til drift og til afdrag på boligafdelingens lån. Der er ingen, der tjener penge på, at du bor i en almen bolig – det er din sikkerhed for en rimelig husleje. Desuden har du en lang række fordele og rettigheder, når du bor alment. Klik dig videre til dem i boksen.

Du kan være med til at bestemme

En almen lejebolig er en del af en boligafdeling, som igen er del af et boligselskab. Som beboer kan du være med til at bestemme, hvad der sker i boligafdelingen og det boligområde, du bor i. Det kaldes beboerdemokrati, og det kan du deltage i ved at møde op til afdelingsmødet og/eller ved at stille op til afdelingsbestyrelsen – den repræsenterer beboerne over for boligselskabet. Et boligselskab har som regel flere boligafdelinger. Repræsentanter for boligafdelingerne sidder i bestyrelsen hos boligselskabet. Du kan læse mere om beboerdemokratiet her

Domea.dk's rolle i den almene branche

Boligselskabet, som din boligafdeling er en del af, kan købe hjælp til at administrere og drifte sine boliger – fx hos Domea.dk. Vi ejer ikke selv nogle boliger. Til gengæld er vi eksperter i bl.a. ejendomsdrift og udlejning, og derudover hjælper vi boligselskaberne med at bygge nye boliger og renovere de eksisterende. Du kan læse meget mere om Domea.dk under Om os.


Læs mere om at bo alment her
(pjece fra Danmarks Almene Boliger, BL, som er interesse- og brancheorganisation for ca. 530 almene boligorganisationer)

Læs mere om loven bag de almene boliger her (BL)
Og her (Retsinformation)

Til toppen