Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

"BL - Danmarks Almene Boliger er gået ind i kampen mod ensomhed i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed.BL - Danmarks Almene Boliger er gået ind i kampen mod ensomhed i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed.

I hele uge 17, 2015, sættes et landsdækkende fokus på kampen mod ensomhed. I den forbindelse har BL og DR i fællesskab sat fokus på de mange tiltag, som sker ude i de lokale og almene boligområder, hvor ensomheden forsøges bekæmpet af lokale beboere eller ansatte.

Et stort arbejde foretages af de aktive og energiske ildsjæle og dét sættes der nu fokus på. -Det skal belønnes!

Ensomheden i Danmark?

Ensomheden har mange ansigter:

  • Den ældre dame, som længselsfuldt kigger ud af sit vindue og aldrig får besøg.
  • Den unge teenager, som ikke føler sig tilknyttet en social omgangskreds eller er et reelt mobbeoffer.
  • Den enelige forældre, der med ofte trange økonomiske kår ikke har overskuddet til at opsøge sociale aktiviteter og andre fællesskabsrelationer.

I Danmark er der mere end 210.000 personer over 16 år, som føler sig ensomme.

Hvem kan blive indstillet som Danmarks bedste ensomhedsbekæmper?

Alle, der gør en indsats, for at bekæmpe ensomhed i de lokale boligområder, kan blive indstillet. Der er altså tale om både beboere og brugere af et boligområde samt ansatte - fx boligsociale medarbejdere.

Men DR og BL har brug for din hjælp til at finde den største ildsjæl af dem alle.

Så kender du én, som tager termokanden med ned i gården, for at starte en spontan samtale? Eller én, der spørger naboen om dagligvarer skal handles med fra den lokale Brugs? Eller sågar én, som har taget initiativ til at starte et socialt fællesskab gennem en forening eller lign.? Så kan denne person måske vinde titlen som Danmarks bedste ensomhedsbekæmper.

Indstilling og frist

Den initiativrige person, som du har i tankerne, skal indstilles senest d. 14. april 2015.

Foruden æren og det store skulderklap, vinder den bedste ensomhedsbekæmper et besøg af DR´s ensomhedsambassadør, Thomas Blachman, samt 10.000 til en fest, eller et andet arrangement, til glæde for den lokale boligforening/ det lokale boligområde.

For at indstille en person som Danmarks bedste ensomhedsbekæmper, skal du sende en mail til pb@bl.dk.

Vi, her fra Boligsocialnet, håber meget på, at der vil komme en lang række af gode bud på hvem, der kunne være oplagt til denne titel og hvorfor."