Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Arkitekt Carl Lundquists hovedbygning, alderdomshjemmet ’Under bakken’ fra 1919 med sin fine symmetri, skal danne udgangspunkt for nybyggeriet af 56 klimavenlige, almene familieboliger. Den statelige hovedbygning renoveres gennemgribende, så den kommer til at fremstå meget tæt på sin oprindelige form, og bevares i nybyggeriet som repræsentant for områdets historie.

Gårdrum med masser af liv

De øvrige bygninger lægges ud omkring hovedbygningen i et anlæg, der tager hensyn til de gamle bygningers symmetri. Med udgangspunkt i den gamle trelængede form skaber arkitekterne fra KHS et gårdrum, der afgrænset af bygninger på alle fire sider.
 
- Gårdrummet bliver stort og lyst, og kommer til at emme af liv. Ved at vende alle opgange ind i gården – og have halvprivate opholdszoner langs gårdens kanter – bliver gården bebyggelsens sociale rum. Og vi indretter den uden biler – på de gåendes og børnenes præmisser, siger Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk.
 
Bebyggelsen kommer til at rumme et bredt boligudbud - lige fra torums boliger op til store firerums boliger. De fleste boliger er rummelige trerums boliger, der erfaringsmæssigt tiltrækker flest lejere. I et byområde som Hillerød vil en del af lejerne være mennesker, der ikke længere vil passe et stort hus og en stor have.