Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Garantforsamling

På garantforsamlingen orienterede Thomas Holluf Nielsen om virksomheden. Han fortalte bl.a., at der er grønne lamper på den store omstilling som følge af 2015-strategien. Herunder at finansieringen af prisnedsættelserne fra 2016 er i hus allerede et halvt år før tid med gennemførte effektiviseringer for 25 mio. kr. Hertil kommer, at målet om 42.000 kunder er nået, og flere kunder er på vej. Lige nu arbejdes der på en ny strategi, som skal gælde fra 2016, og den kommer formænd og næstformænd til at høre mere om på en formandskonference i efteråret.

Repræsentantskabsmødet

På repræsentantskabsmødet præsenterede afgående formand, Karin Thomsen, bestyrelsens årsberetning. Hun roste repræsentantskabet for deres opbakning til 2015-strategien, der stort set er implementeret. Og hun opfordrede de folkevalgte til at engagere sig i den fortsatte debat om, hvordan man kan effektivisere den almene branche yderligere.

- For vi kan i højere grad se frem til at blive målt og vejet, og hvis vi som branche ikke selv gør noget, kan vi se frem til at blive reguleret fra centralt hold. Og det bryder vi os jo ikke om, for vi er jo demokratiske, sagde Karin Thomsen, der desuden opfordrede bestyrelsesmedlemmer til at se sig selv som ledere og overlade de praktiske opgaver til andre. Det kan være svært at træffe de gode langsigtede beslutninger, hvis man er begravet i detaljer.

Mødet blev sluttet af med digitale afstemninger om vedtægtsændringer, herunder om yderligere demokratisering af beboerdemokratiet og ændring af virksomhedens navn til Domea.dk. Endelig blev Jens-Anker Gjelstrup valgt som ny formand for Domea.dk i første valgrunde.