Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Boligselskabet Domea København og Domea.dk skal bygge de første almene lejeboliger i den nye Nordhavn, som udvikles i disse år - helt konkret 134 boliger. Det har et enstemmigt bedømmelsesudvalg indstillet ud af otte indkomne forslag og torsdag den 20. august godkendte et stort flertal i Borgerrepræsentationen projektet. Nu udestår det at indgå en købsaftale med By & Havn.

- Vi oplever et stort pres fra boligsøgende på de boligafdelinger, som vi administrerer – særligt i Hovedstadsområdet. Derfor er godt, at Københavns Kommune sikrer, at der er attraktive boliger i Nordhavn, som også politibetjenten og sygeplejersken kan have råd til, siger Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.dk, der er bygge- boligadministration for almene boligorganisationer i det meste af landet.

Billige boliger til alle

Projektet består af 134 bæredygtige, almene boliger af meget forskellig størrelse i et byggeri, som har forretninger, cafeer og restauranter i stueetagen samt og en integreret institution med vuggestue og børnehave i stueetagen og på første sal. 
 
- Jeg har armene helt oppe over, at vi er udpeget til at bygge de første almene boliger i Nordhavn, siger Villy Brejning, formand for Boligselskabet Domea København og forsætter: vi har fået udarbejdet et forslag til et helt unikt byggeri med flot arkitektur og billige boliger til enhver smag. Det er jeg personligt meget stolt over.
 
For at sikre et varieret boligudbud vil lejlighedstyperne gå fra 2- til 4-rums, fra små studieboliger til store to-etagers rækkehuse på første sal. Boligerne vil være til at betale for de fleste. De små ungdomsboliger på 35m2 vil koste 2900 kr. eks. forbrug pr. måned og de store familieboliger på gennemsnitligt 100 m2 vil have en husleje på ca. 8500 kr. eks. forbrug. Og da det er lavenergibyggeri vil varmeregningerne være lave.

Aktiviteter til lands og til vands

Gårdmiljøet bliver i flere niveauer med plateauer, pladser og træer. I gården får den integrerede institution lejeplads, der kan anvendes af beboernes børn efter lukketid. Gården omkranses af varieret arkitektur med forskudte facader, der bygges med forskellige materialer og farver. På tagene er der flere fælles tagterrasser i forskellige variationer og højder med planter og buske.
 
Ved siden af bebyggelsen vil der være roklub, kajakhotel og havnebad samt små grønne oaser rundt i boligområderne.

Bæredygtighed i højsædet

Byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret og certificeret efter den nye DGNB standard af organisationen Green building Council Denmark. Det betyder, at bygningen lever op til energistandarder, der først er gældende fra 2020.

Fakta

Indre Nordhavn:
Den sydligste del af Nordhavnen kaldes den Indre Nordhavn. Her opstår Århusgadekvarteret, der afgrænses af Nordbassinet, Kronløbsbassinet og Kronløbet. Dette er det første nye bykvarter med plads til ca. 3.000
beboere og 6-7.000 arbejdspladser.

Byggeri:
Samlet anlægsbudget for boliger, institution og butikker: 330 mio. inkl. moms.
Samlet etagemeter: 14.000 i alt
Byggeriet udføres af:

  • KHS Arkitekter (totalrådgivere)
  • Dorte Mandrup Arkitekter
  • Dj & co Rådgivende Ingeniører
  • Cenergia Energy Consultants
  • BOGL landskabsarkitekter
  • Bygherre: Boligselskabet Domea København
  • Bygherrerådgiver: Domea.dk

Domea.dk:
Domea.dk er en almen bygge- og boligadministration. Vores kunder er almene boligorganisationer over hele Danmark, der tilsammen ejer 42.000 almene lejeboliger. Domea.dk er non-profit, men drives med fokus på forretning for at sikre vores kunder mere service for færre penge.

Boligselskabet Domea København:
Det almene boligselskab har 17 boligafdelinger med 1000 almene ungdomsboliger, familieboliger og ældreboliger i København.