Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

De almene boliger styres meget demokratisk og det, som flest beboere kan blive enige om, er også det, man gør! Det kaldes for beboerdemokrati. Men hvad går det egentligt ud på, beboernes demokrati?

Beboerdemokratiet handler ikke kun om at træffe beslutninger eller om at bestemme. Det handler også om at diskutere sig frem til den bedste løsning, som flest kan blive enige om. Det handler om at kunne skifte mening. Det gælder om at være åben overfor andre, der mener noget andet, end man selv mener. Det handler om at synes, det er ok, hvis man ikke altid får hele sin vilje.

I vores opdaterede digitale ’Håndbog i beboerdemokrati’ kan du få svar på, hvor beslutningerne træffes, hvad du kan bestemme, hvad organisationsbestyrelsens opgaver er, hvilke regler der er i afdelingerne og meget mere. Håndbogen indeholder også gode eksempler samt skabeloner til, hvordan man fx laver en dagsorden eller et mødereferat.

’Håndbog i beboerdemokrati’ erstatter den tidligere information om bl.a. bestyrelsesarbejde, og du kan finde den på domea.dk/beboerdemokrati eller via din lokale boligafdelings hjemmeside under ’Beboermappen’ eller hvis du er logget ind som bestyrelsesmedlem under ’Bestyrelsen’.

Se håndbogen i beboerdemokrati her