Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Tirsdag 23. februar sender vi 31.000 breve og mails ud til samtlige beboere med invitation til at stille op til Domea.dks bestyrelse. Det gør vi, fordi vi gerne vil have et stærkt og levende beboerdemokrati – også i Domea.dk. Tidligere skulle man sidde i en organisationsbestyrelse for at stille op, så i år har vi udvidet antallet af mulige kandidater fra ca. 600 til ca. 40.000.

Se eksempel på brev til beboerne her (PDF)

Både valg til bestyrelsen og posten som næstformand

I praksis drejer det sig om to valg. Det ene gælder otte medlemmer og suppleanter til Domea.dks bestyrelse, hvor alle - bortset fra formanden - er på valg i år. Det andet valg gælder posten som næstformand. Her har den nuværende næstformand, Svend Hviid Mogensen, besluttet, at han ikke genopstiller.

Kandidat til bestyrelsen

Ønsker beboerne at stille op som kandidat til bestyrelsen i deres kreds, har de frem til 3. marts til at meddele deres kandidatur. I perioden 5. marts til 15. marts skal de finde 25 andre beboere, der registrerer sig som ’stillere’ og dermed bakker op om den enkeltes kandidatur.

I perioden 4. – 13. april præsenterer kandidaterne sig på en række kredsmøder i hele landet. Og i perioden fra 15. april til og med 1. maj åbnes der for afstemningen, som foregår digitalt over internettet. Denne afstemning afgør, hvem der er indstillet til bestyrelsen fra de enkelte kredse. Det endelige valg af bestyrelsens medlemmer sker - som altid - på repræsentantskabsmødet 20. maj.

Læs mere om valget til Domea.dks bestyrelse her

Kandidat til posten som næstformand

Til de beboere, der ønsker at blive anbefalet som bestyrelsens kandidat til posten som næstformand, har bestyrelsen udarbejdet en slags ansættelsesforløb, som kandidaterne skal følge. Det har bestyrelsen gjort for at finde den bedst egnede næstformand, som kan supplere formanden og deltage i ledelsen af bestyrelsen i det daglige.

Her skal kandidaterne sende deres ansøgning senest 6. marts, og allerede 14. marts er der første samtale med bestyrelsen. Efter første samtale udvælger bestyrelsen op til tre kandidater, der inviteres til anden samtale 31. marts. Derefter vælger bestyrelsen, hvem de vil anbefale til repræsentantskabsmødet.
15. april offentliggøres den kandidat, bestyrelsen vil anbefale, samt de øvrige kandidater, der fortsat opretholder deres kandidatur. Offentliggørelsen sker på Domea.dks hjemmeside.

Det ligger dog fast, at det er repræsentantskabet og ikke bestyrelsen, der vælger den nye næstformand på repræsentantskabsmødet. Og det er fortsat muligt først at stille op helt frem til selve repræsentantskabsmødet den 20. maj.

Sådan skal beboerne gøre i praksis

I brevet til beboerne er der beskrevet, hvad de skal gøre, hvis de ønsker at stille op til posten som medlem af Domea.dks bestyrelse eller posten som næstformand samme sted.