Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

De sidste elever sagde i maj 2013 farvel til de gamle skolebygninger i Lindegade. Nu starter et nyt kapitel for Christiansfeld gamle skole, når boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding i samarbejde med Kolding Kommune og bygge- og boligadministrationen Domea.dk omdanner skolen til nye almene familieboliger. En arkitektkonkurrence skal i første omgang finde frem til det bedste forslag, og fra politisk side er der høje forventninger til det nye projekts bidrag til byudviklingen centralt i det historiske Christiansfeld.

- Selv om Christiansfeld sidste år blev anerkendt som verdensarv af UNESCO, er det fortsat helt afgørende, at byen udvikler sig og er et sted, hvor livet leves. De arkitekter, der byder ind på denne opgave, får derfor en helt særlig og meget spændende udfordring med at tænke nyt i respekt for den historiske ramme. Jeg er ikke i tvivl om, at resultatet bliver nogle særdeles attraktive boliger, siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

Både restaurering og nybyggeri

I alt skal der opføres ca. 2.500 m2 med almene familieboliger. Boligerne skal indrettes i den gamle skole på adresserne Lindegade 9, 11 og 13 og Nørregade 13. I Lindegade er bygningerne fredet og skal restaureres, mens bygningen på Nørregade skal rives ned og her skal der opføres et helt nyt byggeri, der skal passe ind sammen med de historiske bygninger.

- Vi er stolte over at få den unikke mulighed for at bidrage til udviklingen af Christiansfeld i tæt samarbejde med Kolding Kommune, siger Louise Prahm, bygherrerådgiver i Domea.dk, og forsætter: - Der er tale om en meget spændende, men også krævende byggeopgave på grund af de mange hensyn, der skal tages til de særlige historiske rammer.

Boligstørrelserne vil få en gennemsnitlig størrelse på mellem 85 og 90 m2 med hovedvægt på 3-rums boliger og enkelte 2- og 4- rums boliger. Opgaven indebærer også, at de tegnestuer, der deltager i konkurrencen, skal give deres bud på at indrette den gamle skolegård til et grønt fællesområde.

Vi er stolte over at få den unikke mulighed for at bidrage til udviklingen af Christiansfeld i tæt samarbejde med Kolding Kommune
Louise Prahm, bygherrerådgiver i Domea.dk

Kontaktpersoner:

Michael Pagaard Madsen, stadsarkitekt i Kolding Kommune, 40 91 91 99, micp@kolding.dk

Astrid Bakkegaard Cramer, Kommunikationskonsulent i Kolding Kommune, 51 17 40 95, ascr@kolding.dk

Louise Prahm, bygherrerådgiver i Domea.dk, 76 64 67 79, lop@domea.dk

Anders W. Frederiksen, presseansvarlig i Domea.dk, 61 22 29 27, awf@domea.dk