Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Jeg inviterer hele den almene branche til at deltage i et forretningsmæssigt samarbejde, hvor vi udnytter stordriftsfordelene ved fælles brancheløsninger
Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.dk

It og digitalisering er en stor og stigende omkostning for mange virksomheder – også i den almene boligbranche. Det skyldes blandt andet, at boligerne skal drives mere effektivt, og det stiller krav om stærke kundevendte digitale løsninger. For at sikre konkurrencekraften, er der behov for et nyt samarbejde. Det er, ifølge Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.dk, baggrunden for et nyt initiativ på tværs af den almene boligbranche, som Domea.dk har taget initiativ til.

En ny alliance på tværs af traditionelle grænser

Initiativet er en ny alliance af boligorganisationer, boligadministrationer og it-leverandøren Unik System Design. Det utraditionelle partnerskab på tværs konkurrerende boligorganisationer og klassiske kunde-leverandørforhold har til formål at udvikle bedre digitale løsninger i fællesskab. Arbejdet starter ikke forfra, men bygger videre på Domea.dks it- og administrationsplatform, så det bliver mere økonomisk overkommeligt for den enkelte. Himmerland Boligforening har valgt at deltage i det nye samarbejde:

- Vi har som alle virksomheder ambitioner, men har ikke altid størrelsen til selv at finansiere it-udviklingsprojekter. Derfor giver det rigtig god mening, at vi nu på tværs af branchen puljer kræfterne. For ved at gå sammen, kan vi søsætte mere ambitiøse digitaliseringsprojekter end tidligere set i vores branche, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Ole Nielsen påpeger samtidig, at Himmerland Boligforening ikke er kunde hos Unik, men finder projektet så interessant, at man gerne deltager i udviklingsarbejdet.

Bankerne har vist vejen

Det nye samarbejde er opstået med bankerne som forbillede. Bankerne har i mange år samarbejdet om en fælles it-brancheløsning, som leverer it-platforme, der kan tilpasses den individuelle banks behov, så de mindre sparekasser har mulighed for at konkurrere på lige fod med de store landsdækkende banker på digital kundeservice.

- Formålet med initiativet er at levere bedre it-løsninger til vores beboere og bestyrelser. En brancheløsning kan ud over at bidrage med at holde prisen nede, skabe størrelse og stabilitet i vores IT-organisering og så vi kan lære af hinanden, siger Ulrik Brock Hoffmeyer, administrerende direktør i boligadministrationsselskabet BO-VEST.

Partnerskab med leverandør giver bedre løsninger

Centralt i den nye alliance er et forstærket samarbejde med it-leverandøren Unik, for det giver Unik en bedre forståelse for de forretninger, som skal understøttes med it-løsninger.
- Vi tilstræber altid partnerskab med vores kunder frem for den klassiske leverandørrolle. Med denne ambitiøse partnerskabsaftale rykker vi endnu tættere på vores kunder. Dermed kan vi levere hurtigere og mere agile løsninger, siger Jens Find, administrerende direktør i Unik.

Effektiviseringer og konkurrence kræver digitale løsninger

Nye digitale løsninger er forudsætningerne for billigere ejendomsdrift og boligadministration. Samtidig er øget digitalisering vejen til mere og bedre service, digitalt og personligt overfor beboere og boligsøgende i et mere konkurrencepræget boligmarked.

Behovet for konkurrencedygtig husleje ved at effektivisere ejendomsdrift og boligadministration stiller store krav til udviklingen af digitale løsninger, men der er også et digitaliseringspres andet sted fra.

- Vi oplever pres for investeringer i digitalisering fra forbrugere i dag, som forventer løbende udvikling af brugervenlige digitale løsninger på mobile enheder. Behovet for, at vi handler, er stort, og jeg inviterer hele den almene branche til at deltage i et forretningsmæssigt samarbejde, hvor vi udnytter stordriftsfordelene ved fælles brancheløsninger, siger Thomas Holluf Nielsen.