Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Domea.dk har indstillet den almene boligsektor til Kulturministeriets nye Danmarkskanon. Du kan læse indstillingen her

Det er kulturminister Bertel Haarder (V), der står bag Danmarkskanonen. Han mener, at den vil hjælpe til at lette mødet med andre kulturer og åbne døren for bedre integration:

- En Danmarkskanon skal fortælle, hvad der er vigtigst af det gods, som vi danskere bringer ind i fremtiden, sagde Haarder bl.a., da han løftede sløret for sine planer.

Den nye kanon skal IKKE indeholde håndgribelige værker, men kulturelle strømninger og bevægelser, der er definerende for danske værdier.

- Det skal gøre os mere kulturelt bevidste og mere kulturelt tydelige i mødet med alle de kulturer, vi møder i stigende grad. Vi er meget utydelige; ikke mindst for dem, der kommer hertil, sagde Bertel Haarder videre.

En Danmarkskanon skal derfor bl.a. hjælpe med integrationen af nye danskere.

Af indstillingskravene fremgår følgende:

  • Forslaget skal kunne betegnes som immateriel kultur; f.eks. en historisk begivenhed, en tradition, en bevægelse eller en værdi.
  • Forslaget skal kunne begrundes historisk og have betydning for mange mennesker i Danmark.
  • Forslaget skal have nutidig og fremtidig relevans for befolkningen i Danmark.

Du kan se alle de indsendte indstillinger her