Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Byggeriet er kendetegnet ved høj boligkvalitet og lavt energiforbrug. Og så er alle lejlighederne tilmed almene og kan betales for almindelige indkomster. Der er rejsegilde på byggeriet mandag den 23. oktober kl. 11.00. Alle interesserede og kommende beboere kan også komme til åbent hus tirsdag de 24. oktober kl. 15-18. Adressen er: Flodvej 77, Smørum

Der er forventet indflytning i de nye boliger i december 2017, og borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard (V), glæder sig til, at de nye boliger bliver færdige.

– De nye familieboliger bliver en fantastisk julegave til Smørum, som vi slet ikke kan vente med at pakke ud. Boligerne er smukke, super bæredygtige og godt gennemtænkt, og så imødekommer de et stort behov for flere almene boliger i Egedal til eksempelvis singlefamilier og ældre. Boligerne er genial genbrug af det gamle rådhus-fundament til at skabe en mere sammenhængende og levende bymidte, siger Karsten Søndergaard.

Det gode naboskab

Boligerne er moderne og fremtidssikrede, og mange af boligerne er indrettet med sammenfoldelige skillevægge samt et fleksibelt rummøbel, hvor de kommende beboere selv kan bestemme hvordan lejligheden indrettes og bruges. Hermed kan boligerne i endnu højere grad rumme familier og mennesker, hvis behov for plads og rum ændrer sig med tiden.

– Når vi bygger almene boliger lægger vi altid vægt på kvalitet. Ikke kun for byggeriet - men i høj grad også livskvalitet for de kommende beboere. Derfor tilstræber vi, at området skal indbyde til leg, ophold og passage gennem det grønne område mellem bygningerne, hvor livet i boligerne i høj grad også vil blive levet mellem bygningerne og forhåbentlig i godt naboskab. Ombygningen af rådhuset er også en tilkendegivelse af, at bygninger kan skifte funktion i stedet for at blive revet ned. For Rådhuslunden giver det et spændende og meget varieret boligudbud som forhåbentlig vil afspejle sig i den kommende beboersammensætning, siger Kim Randrup, formand for Boligselskabet Rosenvænget.

Høj bæredygtighed

Det gamle rådhus bevares som bygningsvolumen på grunden. Det bidrager til fortællingen om området Rådhuslunden, samtidig med at sammenhængen mellem nyt og gammelt giver arkitekturen en ekstra dimension.

Boligerne opføres alle som såkaldte passivhuse - det vil sige verdens mest energieffektive byggekoncept, og en lavenergistandard, som man først forventer bliver standard i Danmark i 2025. Bygningerne må kun bruge 15 kWh/m2 pr. bolig pr. år, hvilket er 75-85 % lavere end nuværende byggestandard. For eksempel sker den primære opvarmning af byggeriet af solens stråler som vil maksimeres ved hjælp af det mekaniske ventilationssystem, der udføres med højeffektiv varmegenvinding. Herved kan størsteparten af energien i bygningen genanvendes til opvarmning af den friske indblæsningsluft og opvarmning af brugsvand.

Læs mere om byggeriet, og skriv dig op til en bolig