Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Da håndværkerne mødte på arbejde i Falbe Parken tirsdag morgen, mødte de op til smadrede kogeplader, saltsyre på gulvet og ridsede skabe. I seks lejligheder i stueetagen var der begået omfattende hærværk af en eller flere gerningsmænd, som var gået systematisk til værks.

De havde hamret toiletter og keramiske kogeplader i stykker, de havde hældt saltsyre ud over gulve og bordplader, ridset låger, skabe og vægge, og så havde de smadret fliser på badeværelserne. Derudover har syren også ødelagt armaturer samt ventilationssystemet og alt elektrisk i de seks lejligheder.

Byggeriet er forsikret, så det økonomiske tab kommer ikke til at spille en stor rolle i Falbe Parkens fremtid. Men alligevel kan omfanget af skaderne ende med at besværliggøre den næste måneds byggeri. Det er nemlig ikke sikkert, at skaderne kan nå at blive udbedret, før der skal flytte nye beboere ind.

– Vi ved ikke, om vi kan nå at udbedre skaderne til den 1. april, hvor det var meningen, at de nye beboere skulle flytte ind. Vi håber det, og vi gør, hvad vi kan, siger Steen Grønholm Thomsen, Afdelingsleder i Byg og Renovering i Domea.dk Vest, til Randers Amtsavis.

Domea.dk vil komme med yderligere information, når skaderne er endeligt opgjort.

Aldrig oplevet noget lignende

Det grove hærværk og de mange skader, som gerningsmændene har forvoldt, har chokeret Steen Grønholm Thomsen. I morges udtalte han sig i nyhederne på P4 Østjylland og i går til Randers Amtsavis angående hærværket.

– Jeg har været i branchen i 30 år og har oplevet hærværk mange gange. Men jeg har aldrig nogen sinde set så omfattende, organiseret hærværk, som det her. Jeg er rystet, siger han til Randers Amtsavis.

Mere sikkerhed i området

De mange ødelæggelser blev fanget på video, og optagelsen viser en person, der løber ind på pladsen mandag aften klokken 22.45 og klipper strømmen til hovedledningen.

Men overvågningskameraerne på pladsen er ikke nok, mener Marianne Schultz, som er organisationsbestyrelsesformand i Domea Randers.

Derfor er tiltag om mere overvågning ved Falbe Parken allerede sat i gang, og når bygningen overdrages til Boligselskabet Domea Randers, skal der også sættes et vagtfirma med hunde til at passe på området.

– Vi tør simpelthen ikke andet, siger Marianne Schultz til Randers Amtsavis.

Hærværket er anmeldt til Østjyllands Politi, og sagen bliver overgivet til politiet i Randers til efterforskning.