Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Beboerne i Gadehavegård i Taastrup kan se frem til at få billigere tøjvask. Det kan de, fordi boligafdelingen har indgået et samarbejde med Elektrolux, som sparer afdelingen over 800.000 kroner årligt på drift. Den store besparelse får i sidste ende også indvirkning på huslejen.

Det er penge, som kommer beboerne i de almene boliger til gode. En besparelse på drift er nemlig en besparelse, som går direkte ned i beboernes lommer, fordi det holder huslejestigningerne nede, så de almene boliger fortsat kan lejes ud til en lav husleje.

Billigere priser på tøjvask

For beboerne i Gadehavegård kan det også mere konkret udmønte sig i, at der er flere penge på kistebunden, når vaskeregningen er betalt.

– Før skulle beboerne betale 17 kroner for en lille vask og 20 kroner for en stor vask. De nye priser ligger på 10 og 13 kroner uden sæbe, siger Ole U. Nielsen, som er driftsleder i Gadehavegård.

Et tilbud på en samlet pakke

For at opnå en god besparelse til beboerne, indhentede driftsleder Ole U. Nielsen tilbud fra tre forskellige virksomheder, hvor han bad om en samlet totalpakke, der indeholdt både service af vaskemaskiner, el og vand, internet, maling af vaskeri og m.m. i kontrast til den typiske vaskeordning, som ofte ikke indeholder andet end sæbe.

Der fik han en ordning, helt uden omkostninger for beboerne, med billige vaske, en totalpakke til vaskemaskinerne og et bookingsystem til afdelingens selskabslokaler, så man kan reservere lokalerne gennem systemets hjemmeside med vaskechippen. Og så oveni købet den årlige besparelse på 833.000 kroner.