Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Formanden for Ballerup Boligselskab, der er bygherre på de nye 1 plans boliger, er meget glad for, at netop dette projekt nu kan realiseres.
 
- Voksne med udviklingshæmning har behov for skræddersyede boliger, der tilgodeser den enkeltes behov. Det betyder, at vi nu står med et boligprojekt med blandt andet fleksible boliger, aktive grønne uderum og rummelige fælleslokaler, hvor muligheden for at netværke er højt prioriteret. Boligerne bliver de mest moderne boliger, vi længe har set - og det er en stor glæde for Ballerup Boligselskab, at det kan lade sig gøre at give de udviklingshæmmede og deres pårørende så gode rammer, siger Lone Thomsen, der er formand for Ballerup Boligselskab.
 
Lone Thomsen kender en del til området, da hun udover sit formandskab i Ballerup Boligselskab, er frivillig aktiv i Ballerup Handicap Idræts Club (BHIC).

Egen lille have

De kommende beboere vil være voksne med udviklingshæmning, der har behov for socialpædagogisk og praktisk støtte i et tilbud med døgndækning. Borgerne har i overvejende grad et funktionsniveau svarende til en udviklingsalder på 3-5 år og har både fysiske og psykiske udfordringer i varierende grad.
 
Boligerne, der skal bygges på Bybjergvej, vil have en udgang til egen lille have og for de flestes vedkommende adgang til en fælles grøn atriumgård, køkkenfaciliteter og gode adgangsforhold til dagtilbuddet og de grønne omkringliggende arealer. Et moderne hjem i grønne omgivelser - og i et trygt fællesskab med andre beboere.
 
Ballerup Kommune har også høje ambitioner med projektet og ønsker et multihus for beboere og byen. De fremhæver desuden projektets visionære og innovative tilgang, hvor forskellige funktioner tænkes sammen.
 
- Domea.dk skilte sig ud med en særlig innovativ tilgang til opgaven, stor forståelse for involveringen af brugere samt forståelse for kompleksitet og muligheder i projektet, siger Mads Bo Bojesen, der er chef for Center for Ejendomme i Ballerup Kommune.

Tænker på helheden

Domea.dk er forretningsførende på projektet og har mange års erfaring i at bygge boliger af meget høj kvalitet.
 
- Vi bygger ikke kun boliger, man kan bo i, men tænker i høj grad også på helheden, så man sikrer synergi mellem byggeri, omgivelser og beboere. Det er altid vores ambition - også i dette projekt, siger Christian Kierkegaard, projektudviklingschef i Domea.dk.
 
Arkitekt på boligerne er Tegnestuen Vandkunsten, der sammen med Ingeniørfirmaet Wissenberg og Domea.dk også fremadrettet - i samarbejde med Ballerup Kommune - står for udformningen af projektet.
 
Ballerup Boligselskab har i forvejen syv boligafdelinger fordelt på 612 boliger i området i og omkring Ballerup. Ballerup Boligselskabs organisationsbestyrelse afholder ekstraordinært møde tirsdag den 14. marts, hvor det forventes at de også godkender byggeriet.
 
Der er forventet indflytning i de nye boliger omkring årsskiftet 2019/2020.

Kontaktinformation

Christian Kierkegaard, projektudviklingschef i Domea.dk, mobil: 51319091
Mikkel Milsgaard, journalist i Domea.dk, mobil: 26201634
Jens Tovborg, kommunikationsansvarlig i Domea.dk, mobil: 40559535