Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Når Domea.dk hjælper et boligselskab med at bygge nyt eller renovere, betaler boligselskabet Domea.dk for at være byggeforretningsfører. Hidtil er betalingen sket i fire rater.

Fra den 1. januar 2017 sker betalingen i fem rater. Det skyldes, at Domea.dk tilpasser antallet af rater til ændringer i udbudsloven. Ændringen af loven betyder, at der nu kan gå helt op til 15 måneder mellem Skema A og Skema B mod tidligere ni måneder.

Grunden til, at vi indfører en ekstra rate, er, at der med de nye ændringer i udbudsloven kan gå helt op til 15 mdr. før vi får den anden rate udbetalt. Lovændringen kommer oveni en stor vækst i Domea.dk. Fra 2014 til 2015 gik antallet af støttetilsagn til nye boliger op fra 136 til 606 boliger, og tallet har siden været stigende.

På grund af denne vækst, er arbejdsmængden i Byg steget, og når der er en ekstra ventetid på 6 mdr. på skema B-honoraret, er der ikke indtægt til at dække den nye arbejdsbelastning.

Den ændrede honorarstruktur betyder, at der hermed skabes større overensstemmelse mellem indtægter i form af byggesagshonorarer og udgifter i form af arbejdsmængde.

I praksis betyder det, at der nu kommer en ny mellem-rate mellem skema A og B, se figur.

Den nye struktur får ikke nogen betydning for den samlede pris, men betyder blot, at der nu skal betales fem mindre rater i stedet for fire større rater.