Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der var fyldt i Landscentrets kantine tirsdag eftermiddag i Taastrup, da Bent Fjords afskedsreception blev afholdt for at fejre et langt og rigt arbejdsliv.

Familie, venner og kolleger, nuværende såvel som tidligere, var inviteret til en eftermiddag, hvor der ikke kun blev fortalt om Bent som kollega, men også om manden bag.

I sin tale til Bent, lagde Thomas Holluf Nielsen vægt på det tætte samarbejde, de to har haft de sidste fire-fem år, efter at Thomas tiltrådte som adm. direktør for Domea.dk. Ikke mindst de mange menneskelige og faglige kvaliteter, Bent har, blev nævnt: Han har glimt i øjet, og er altid i øjenhøjde. Han har en bred kompetence også udenfor økonomi. Han finder altid en løsning, han er vedholdende og stålsat i sin omkostningsstyring:

— Vi to har haft et fantastisk samarbejde. Vi kender hinanden og et godt eksempel på det er vores ølkassemøder. Forberedt Freestyle, som vi plejer at kalde det. Så min tale til dig bliver som vores sidste ølkassemøde, blot skal du være tilhører denne gang, sagde Thomas bl.a.
Han understregede det tydelige fod- og fingeraftryk, Bent har haft på den store omstilling, Domea.dk har været igennem de seneste år – og fortsat er i gang med. Det strategiske overblik kombineret med et stærkt forretningsfokus. Den knusende professionalisme og evnen til at være djævelens advokat. Og ikke mindst Bents stærke økonomistyring og risikostyring, samt stærke evner som leder.
— Fact kills emotions (fakta dræber følelser, red), og man er aldrig i tvivl om, hvad du mener, sagde Thomas.
Han fortalte om dengang de skulle lære hinanden at kende som kolleger i direktionen. Her var det først og fremmest Bents tydelige kropssprog, Thomas stiftede bekendtskab med.
— Du kan jo ikke gemme, hvad du mener, selvom jeg ved, at du har arbejdet meget på det, sagde Thomas med et glimt i øjet.

Kropssprog er klart og tydeligt​

Det med kropssproget kunne Jens-Anker Gjelstrup, bestyrelsesformand i Domea.dk, kun tilslutte sig. I hans tale mindedes han bestyrelsesmøder, hvor Bent ikke engang behøvede at sige noget, før det var tydeligt, hvad han mente:
— Hvis jeg har stået frem og sagt noget til et bestyrelsesmøde, så skulle jeg bare kigge over på Bent, så kunne jeg se, om jeg var på rette vej eller ej, sagde Jens-Anker bl.a. 
Han fremhævede ligeledes Bents mange kvaliteter og takkede for det gode og lærerige samarbejde.

De tidligere kolleger

Bents tidligere kolleger var også repræsenteret ved receptionen. Både fra Boligministeriet hvor Bent Fjord var ansat som afdelingschef, men også fra DR, hvor Bent tidligere var økonomidirektør. 
Leif Lønsmann, chef for DR Koncerthuset, kunne fortælle om deres fælles dramatiske oplevelser dengang DR Koncerthuset og DR Byen skulle bygges, og de overskred budgetterne. Og selv om det fik følger, var overskridelsen ikke så stor som ved andre byggerier rundt omkring i verden, lød det bl.a. humoristisk. Til eksempel oversteg Operahuset i Sidney budgettet med 700 procent mod koncerthusets mere beskedne 15 procent.
Efter flere andre anekdoter sluttede Leif til sidst af med:  
— Nyd dit otium, Bent; det fortjener du.