Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

I Domea Rødekro i Aabenraa bliver boligerne ikke lejet ud på traditionel vis; i hvert fald ikke i Cimbria Parken. Fredag den 16. juni var alle, der stod på ventelisten, inviteret til et udlejningsarrangement, hvor beboerne til 66 nye lejligheder skulle findes.

Af de 201 personer som stod på ventelisten, mødte 156 op i håbet om at kunne få lov til at skrive under på lejekontrakten til boligerne, som står færdige medio 2018. Det var et arrangement, hvor det var muligt at se udlejningsmaterialet og prislisten for boligerne, se billeder af bygningen og at få en bid smørrebrød.

Et stort forarbejde

Normalt, når der skal findes nye lejere, sendes der boligtilbud ud til personerne på ventelisten, men denne gang måtte lejerne selv komme til tilbuddet til et udlejningsarrangement. Ved arrangementet blev der uddelt numre efter, hvor på ventelisten man stod. De mulige kommende beboere blev så lukket ind i hold, og havde mulighed for at vælge deres fremtidige lejebolig.

Og det var der mange der gjorde, for der er kun 10 ledige lejeboliger tilbage i første etape. Svend Overgaard, bestyrelsesformand i Domea Rødekro, er glad for resultatet.

— Det er mere end det, jeg havde håbet på. Vi havde regnet med, at 75 procent af lejlighederne i første etape kunne lejes ud til arrangementet, så det er dejligt, siger Svend Overgaard.

Men det er ikke kun på grund af arrangementet, at så mange boliger er blevet lejet ud, fortæller Svend Overgaard, der er nemlig blevet gjort et stort forarbejde for at få opbygget ventelisten.

— Vi har haft mulighed for opskrivning i to år og så har vi gjort et stort forarbejde ved at være til stede på messer for at få skrevet flere op, fortæller han.

56 nye lejere giver ro

Den store udlejningssucces er noget, der kan mærkes i Domea Rødekro.

— Det giver en meget mere rolig arbejdsgang både i organisationen og til byggemøder. Det betyder rigtig meget, siger Svend Overgaard.

Så hvis man spørger, om denne type arrangement skal gentages hos Domea Rødekro, er svaret fra Svend Overgaard et skråsikkert:

— Det er helt sikkert.