Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Det får formentlig stor betydning for Sydbyen i Haderslev, at Haderslev Boligselskab og Domea.dk har fået ja til nedrivning af 88 almene boliger i boligafdelingen Skovvænget/Brombærvej.

Det fortæller projektleder Lars Bo Steensbeck, der sammen med sin kollega Jens Overgaard har stået i spidsen for ansøgningen til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Området er i øjeblikket præget af nedslidte bebyggelser og visse sociale udfordringer.

– Jeg forventer, at vi får et socialt løft af en hel bydel, og at det igen bliver in at bo i Sydbyen. Området vil få en bredere beboersammensætning, og det vil give en stærkere bydel, siger Lars Bo Steensbeck, der samtidig peger på, at beslutningen også løser de mange byggetekniske problemer, som boligerne er behæftet med, så de fremover vil kunne driftes og drives med en mere fornuftig økonomi.

37 rækkehuse kommer til

En del af projektet med at give bydelen et løft og få en bredere beboersammensætning indebærer at få familierne tilbage til Sydbyen. For at tilgodese det bliver der opført 37 rækkehuse.

– Vi er nødt til at tilbyde nogle boligtyper, der tiltaler familier, så vi får dem tilbage til de almene boliger. Og behovet er der i Sønderjylland, fortæller Lars Bo Steensbeck, der tidligere har set, hvordan nedrivning og renovering kan gøre en forskel for en bydel. Lignende projekter i Aabenraa og Sønderborg har netop givet en bredere beboersammensætning og området et markant bedre image.

 

Lejligheder bliver renoveret

I marts så udsigterne til at få ja til projektet ellers noget dystre ud, da Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afslog Domea.dks ansøgning om nedrivning. Styrelsen var uenig i, at udlejningsvanskelighederne i bebyggelsen var store nok til at rive den ned. Men efter en række møder mellem parterne og en konstruktiv dialog om problemerne i Sydbyen i Haderslev, som Skovvænget/Brombærvej ligger i, blev en ny ansøgning sendt af sted – og godkendt. Og det er ifølge Lars Bo Steensbeck bestemt ikke noget, der sker hver dag.

Derudover har Landsbyggefonden og Haderslev Kommune givet tilladelse til, at Haderslev Boligselskab og Domea.dk renoverer resten af boligafdelingen Skovvænget/Brombærvej, som i alt har 342 boliger i dag, så også de boliger, der består, får en overhaling.