Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Der var ikke sparet på hyggen, da de nye udearealer blev indviet Charlottekvarteret i Hedehusene i onsdags. For det var både tilbagelænet musik, bormestertale og grillpølser, der ventede beboerne i kvarteret, da snoren skulle klippes.
Renoveringen er resultatet af projektet Råderum i Charlottekvarteret og kaldes af Michael Ziegler, som er borgmester i Høje Taastrup kommune, for det største løft i kvarterets historie. Det er et løft, der gerne skal binde Charlottekvarteret tættere sammen med resten af Hedehusene.
– Tanken var, at vi ville arbejde på at gøre noget ved de fælles grønne arealer. Så nu er der blevet lavet en masse aktiviteter, som nedbryder skellet mellem skolen og det grønne område, og som inviterer folk ind, siger Martin Rosenkreutz, som er koordinator på Råderum i Charlottekvarteret.  

En åben skole og et åbent kvarter

Før var skolegården lukket af fra det omkringliggende område, men det er blevet ændret som en del af projektet. I stedet er der blevet lavet en åben plads, som blandt andet har fået et klatretårn, en fodboldbane, trampoliner og rutsjebane. Men det er ikke kun skolegården, det nye projekt har åbnet op for – det er hele kvarteret. 
– En del af formålet med projektet var et øget fokus på sammenhængen mellem by og boligområde og at få det til at hænge bedre sammen, siger Martin Rosenkreutz.
Også borgmesteren i Høje Taastrup kommune, Michael Ziegler, ser projektet som noget, der kommer til at åbne op for kvarteret.
– Jeg oplever, at det her projekt er så meget mere end bare tilblivelsen af alle disse fine faciliteter. Det er lige så vigtigt at huske, at det også er med til at binde Charlottekvarteret og Hedehusene by bedre sammen både fysisk og socialt, sagde Michael Ziegler i sin tale til indvielsen.

Lettere adgang til Hedehusene

Udover at skolegården er blevet åbnet op og er smeltet sammen med kvarterets omkringliggende grønne arealer, er Charlottekvarteret også blevet åbnet op ved hjælp af et parkstrøg. Det er blevet anlagt op gennem kvarteret med rekreative områder, der inviterer beboerne i Hedehusene til at besøge og deltage i forskellige aktiviteter. 
Det er også blevet lettere at komme fra centrum af Hedehusene til Charlottekvarteret, da en ny sti, som går fra byen ind gennem Byparken, grænser op til Charlottekvarterets parkstrøg, og dermed skaber en direkte adgang til boligkvarteret for byens andre beboere.