Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Luftede du ud i morges, da du stod op? Altså i hele hytten – med gennemtræk? Skulderklap til dig, hvis du gjorde. Så er du allerede på vej til et bedre indeklima.

Især om vinteren er det vigtigt at tænke på indeklimaet og få skiftet luften ud. Vi har ikke naturligt vinduer og døre åbne i den kolde tid, som vi har om sommeren; vi ånder og lever mere indenfor, og vi er tættere på hinanden i længere tid og kan bytte bakterier.

Så skriv udluftning på to do-listen. Hver dag. 5-10 minutter, tre gange om dagen. Luft ekstra meget ud, hvis I bor mange mennesker på lidt plads.

Du afgiver to liter væske dagligt

Det kan virke selvmodsigende, at du skal lufte ud for at holde dit hjem tørt og sundt - når nu du formentlig indånder tør radiatorluft, hver gang du er hjemme, og det er klamt og fugtigt udenfor.

Men hver især afgiver vi to liter væske i døgnet. Og det kan du så gange op med det antal mennesker, I bor hjemme hos dig. Når du derudover laver mad, går i bad, gør rent og måske endda tørrer tøj indenfor, kommer der endnu mere fugt i dit hjem. Også gulve og møbler afgiver fugt.

Og det skal ud igen, både for din og dit hjems skyld. Du og din familie indånder sundere luft, og din bolig slipper for fugtskader.

Læs om fordelene ved at bo alment

Kom på venteliste til en almen bolig