Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Seniorbofællesskaber er efterspurgte som aldrig før – og det tager det almene boligselskab BSB Svendborg nu konsekvensen af. Om mindre end 2,5 år står 54 boliger til borgere på +55 år klar til indflytning.

Boligerne kommer til at ligge i to seniorbofællesskaber på den gamle tekstilgrund på Søkildevej i Høje Bøge-kvarteret – i gåafstand til gågadesystemet. De bliver opført i 2-3 etagers klynger og bliver på mellem 75 og 100m2. Derudover bygges to fælleshuse, som beboerne i høj grad får indflydelse på, hvad skal bruges til, og hvordan de skal indrettes.

Et efterspurgt fællesskab

De to fælleshuse bliver placeret midt i området som naturligt samlingspunkt, ligesom der kommer fælles torve og grønne arealer mellem klyngerne. For det er netop fællesskabet, som mange søger.

- Børnene er fløjet fra reden, huset føles måske lidt for stort, og forpligtelserne som husejer lidt for tunge. Mange finder livskvalitet i det fællesskab, der opstår i seniorbofællesskaberne, som er blevet populære, og flere steder har lange ventelister. Så der er behov for at skabe nogle flere bofællesskaber til seniorer, fortæller Martin Skytte.

Han er kundechef i Servicecenter Svendborg, der hjælper boligselskabet med at drive deres boliger og servicere beboerne, der bor i dem.

Første spadestik om godt et år

Boligselskabet BSB Svendborg opfører de nye boliger i samarbejde med den almene bygge- og boligadministration Domea.dk, og det er det Svendborg-baserede arkitektfirma Praksis Arkitekter, der sætter stregerne.

De første mursten ventes at blive lagt i begyndelsen af 2020, hvis ellers vinteren viser sig fra sin milde side, og den sidste mursten skulle være på plads året efter, i begyndelsen af 2021, hvor de nye lejere kan rykke ind.

Informationsmøde den 24. oktober

Den 24. oktober kl. 19 inviteres byens borgere til informationsmøde på Hotel Svendborg.
Her fortæller aktører fra BSB Svendborg, Svendborg Kommune, Domea.dk og Praksis Arkitekter om projektet. Der bliver vist tegninger, man kan møde seniorkoordinator for projektet, Henning Larsen, og meget andet.

Og så kan man skrive sig op til en bolig i bofællesskaberne denne aften. Opskrivningen slutter den 8. november, og den 20. november bliver der trukket lod om boligerne. Lodtrækningen vil være offentlig tilgængelig.

På informationsmødet bydes der på øl/vand og en let anretning.