Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Fire gårde i Hyldens Kvarter. I midten ligger fælleshuset som en stor lade. Udtrykket og arkitekturen i de 42 boliger, der skal ligge i det helt nye byområde i Høngs vestlige del, passer ind i omgivelserne.

- En af ambitionerne med forslaget har været at få bygningerne til at passe ind i omgivelserne. Vi er på landet i Høng, og det må byggeriet gerne afspejle. Så omgivelserne har givet inspirationen til de fire gårdbygninger og laden, siger Mette Mogensen, projektudviklingschef i Domea.dk.

Det er Domea.dk, der sammen med Boligselskabet Alliken og arkitektfirmaet Vandkunsten har udviklet vinderforslaget til Kalundborg Kommune. Det har været vigtigt at komme væk fra institutions-tanken og at normalisere beboernes bolig, fortæller Mette Mogensen, der også vil give beboerne mulighed for at deltage lige præcis dér, hvor de har lyst til i fællesskabet.

- Beboerne i botilbuddet kommer til at bo i små rækkehuse, der skaber mindre fælles gårdrum. Herfra kan beboerne via stisystemer bevæge sig til det større fællesskab i laden. Denne arkitektoniske disponering gør det nemt for beboerne at vælge fællesskabet til og fra. Og det vil forhåbentlig understøtte den positive udvikling af botilbuddets beboere, siger Thomas Helsted, projektleder i Domea.dk.

Finder de bedste løsninger via dialog

Boligselskabet Alliken og Kalundborg Kommune har holdt informationsmøde om nybyggeriet. Det er nemlig vigtigt for både Kalundborg Kommune og formanden for Boligselskabet Alliken, Maja Hansen, at alle bliver hørt.

- Vi ønsker, at de nye boliger bliver godt integreret i området. Samtidig er vi optaget af, at boligerne bliver tilpasset beboernes behov. Arkitektfirmaet Vandkunsten og Domea.dk har udviklet et fleksibelt forslag, og vi har været i dialog med naboer, beboere og personale for at sikre den rigtige løsning, fortæller Maja Hansen, der er formand i Boligselskabet Alliken.