Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Det ser endelig ud til, at foråret er på vej – og det kalder på en forårsrengøring. Men det er ikke kun de fine støvkorn i krogen af stuen, som solens stråler afslører, den sætter også for alvor spot på alt det, vi smider i naturen.

Hvert år i april står Danmarks Naturfredningsforening bag Affaldsindsamlingen, hvor den opfordrer alle danskere til at gøre forårsrent i naturen. I år er det på søndag den 22. april, og der er pt. planlagt i alt 1.053 officielle indsamlinger af frivillige rundt om i landet, både på selve dagen og i dagene rundt om, og hertil kommer de private indsamlinger.

Hvis ikke du allerede har lovet dig væk til en affaldsindsamling på søndag, er det en god anledning til at samle naboerne til en oprydning i jeres boligområde.

Gør det til en hyggelig dag, og hæld kaffe på termokanden. Måske er der nogen, der har lyst til at bage en kage, eller I kan runde dagen af med pølser på grillen og nyde resultatet af jeres fælles indsats.

Husk affaldssække.

Om Affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.
  • Indsamlingen foregår hvert år i april og har gjort det siden 2006.
  • I 2017 samlede 160.000 frivillige 155 ton affald sammen.
  • Året før var det tal endnu højere. 182 ton affald blev samlet sammen, men af færre danskere – 153.000 var med.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening