Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Byggeriet af Orienten, der bliver de første almene boliger i Københavns Nordhavn, fulgte tidsplanen, og rå-huset stod næsten færdig, da den daværende hovedentreprenør, Daurehøj Erhvervsbyg, i starten af december 2018 gik konkurs.

Heldigvis er det lykkedes Boligselskabet Domea København, som opfører de nye boliger og varetager bygherrefunktionen for det samlede byggeprojekt, at indgå en aftale med JCN Bolig og kurator, om videreførelse af byggeriet.

- Jeg er glad for den store fleksibilitet, som parterne har udvist i processen med at finde en løsning. Aftalen, som Boligselskabet Domea København har indgået med JCN Bolig, får minimale konsekvenser for de færdige boliger, siger Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, som er byggeforretningsfører på projektet i Københavns Nordhavn.

Takket være en hurtig handlingsplan kunne betonelementmontagen fortsætte hen over julen som planlagt og forsinkelsen på de nye boliger begrænses til nogle få måneder.

- En konkurs hos hovedentreprenøren har store konsekvenser. Ikke mindst for et alment byggeri, hvor økonomien er stramt styret og fordi vi gerne vil skabe kvalitetsboliger til en lavere husleje. Derfor har vi knoklet på højtryk for at finde en god løsning, siger Charlotte Nørbak.

JCN Bolig er på byggepladsen i gang med at lukke rå-huset. En ny projektplan for byggeriet er klar, og de nye beboere forventes at kunne sætte nøglen i døren til deres nye hjem i slutningen af 2019.

Orienten bliver de første almene boliger i Københavns Nordhavn. Byggeriet består af to karreer og kommer til at indeholde 131 almene boliger, heraf 9 ungdomsboliger og 24 serviceboliger til Københavns Kommunes Socialforvaltning. Desuden kommer karreerne til at rumme café og butikker til By & Havn samt en børneinstitution til Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Fakta om byggeriet

  • Bygherre: Boligselskabet Domea København
  • Byggeforretningsfører: Domea.dk
  • Hovedentreprenør: JCN Bolig
  • Totalrådgiver: KHS Arkitekter med Dorte Mandrup Arkitekter, BOGL Landskab og Dines Jørgensen
  • Udlejning og drift af de almene boliger: Domea.dk
  • Forventet indflytning: Ultimo 2019