Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Omkring hundrede beboerdemokrater fra hele landet deltog, da den årlige formand- næstformandskonference løb af stablen lørdag den 14. november. Det gennemgående tema var bæredygtighed. Og netop bæredygtighed er fremhævet som et af de helt centrale strategiske temaer i Domea.dk’s strategi om ’Fremtidens individuelle fællesskab’ – altså et af de områder, som bestyrelsen har valgt at fokusere på, og hvor virksomheden skal lykkes med at skabe resultater. 
Netop den ambition understregede bestyrelsesformand Poul Rasmussen, da han åbnede konferencen med at pege på, at det begynder med os selv.
- Bæredygtighed er andet og mere end, om printerpapiret er certificeret, eller om kaffen i kaffemaskinen er økologisk. I den almene branche har vi en vigtig opgave, når det gælder bæredygtighed i bred forstand. For bæredygtighed handler også om at skabe gode, sunde boliger, som er til at betale – og om at skabe tryghed, liv mellem husene og fremme forudsætningerne for godt naboskab. Derudover kommer så en række spørgsmål om grønne udearealer, affaldssortering, håndtering af regnvand osv., sagde Poul Rasmussen. 
- Vi er langt fra i mål med det hele, men det må ikke blive en stopklods. For der er behov for, at vi handler og at vi er ambitiøse med de mål, vi sætter os ude i boligforeningerne. Det begynder med os selv, sagde formanden.

Den første fuldt ud digitale konference

På ét punkt adskilte årets formand- og næstformandskonference sig markant fra tidligere år. Det var nemlig den første fuldt ud digitale konference, hvor de henved 100 deltagere fulgte med, kommenterede og stillede spørgsmål via link. Det hele blev afviklet fra et studie i Domea.dk’s lokaler i Høje-Taastrup, hvor tv-journalisten Rie Helmer styrede slagets gang.   

Theilgaard: Problemerne forsvinder ikke af sig selv 

Blandt oplægsholderne var meteorologen Jesper Theilgaard, som i de seneste år har arbejdet med at formidle de miljømæssige udfordringer, vi som samfund står overfor, hvis vi ikke reagerer i tide.
Hans opfordring gik på, at vi alle må gentænke den måde, vi lever på. Problemerne forsvinder nemlig ikke af sig selv. Og derfor bliver vi nødt til at kortlægge, hvordan vi hver især kan bidrage til løsningen. Det handler om at minimere forbrug, tænke i løsninger, hvor vi deler med hinanden i stedet for at fylde redskabsskuret med ting, vi sjældent bruger – og så handler det ifølge Theilgaard om at finde ind til et mindset, hvor kvalitet og holdbarhed erstatter kvantitet og forbrug. 
For som han sluttede af med at sige:
- Hvis den bæredygtige dagsorden vinder, så bliver verden et bedre sted være. Så enkelt er det faktisk. 
Deltagerne på den digitale konference kunne også hente inspiration i et oplæg af Rasmus Vincentz, som er medstifter af foreningen Vild Med Vilje, der arbejder for at fremme en lokal dagsorden med en rigere og mere mangfoldig natur.
Derudover var der indlæg fra Maria Færgemann Eg fra Nordea og Marius Møller fra Pension Danmark, som hver især gav deres bud på, hvordan man kan arbejde med økonomisk bæredygtighed i forbindelse med hhv. indkøb og investeringer. 
Og netop temaet om bæredygtigt indkøb samlede direktør for koncernøkonomi- og forretningsudvikling Lars Holmbjerg og Domea.dk’s nye indkøbschef Henrik Reenberg op på. For bæredygtighed kan nemlig godt være god forretning, hvis man gør det klogt, var de enige om. 
Administrerende direktør Thomas Holluf Nielsen, direktør for byggeri og byudvikling Charlotte Nørbak og chef for bæredygtige Katja Lindblad Clausen var også alle en tur på den virtuelle scene for at tale om, hvordan Domea.dk vil styrke arbejdet med bæredygtighed – og herunder hvad virksomheden kan tilbyde som aktiv samarbejdspartner for de boligorganisationer, der i den kommende tid vil prioritere den lokale bæredygtighedsindsats.