Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Fællesskab og byliv er to af nøgleordene, når det lokale, almene boligselskab i Frederikssund Boligselskabet Rosenvænget i slutningen af året sætter spaden i jorden og for alvor tager fat på opbygningen af den nye by Vinge, lidt uden for Frederikssund. I Vinge har man ambitioner om at skabe en blandet og levende by, og derfor er attraktive almene boliger tænkt ind i projektet lige fra begyndelsen. De skal være med til at drive en udvikling, som sikrer, at byen bliver en by for de mange med forskellige boformer.

I sidste uge gav først Økonomiudvalget og siden Byrådet i Frederikssund nemlig grønt lys til, at boligselskabet og byggeforretningsfører Domea.dk kan bygge de første ca. 200 almene boliger i området. Dermed har projektet vokset sig til dobbelt størrelse, siden Boligselskabet Rosenvænget blev valgt til opgaven i februar.

Og der tænkes langt fra kun i mursten, når boligerne skyder op i Vinge. Alt det uden om skal i høj grad også fungere. Det er hele grundtanken i det almene – at der er plads til alle og plads til, at fællesskabet kan leve. Det fortæller Kim Randrup, formand for Boligselskabet Rosenvænget, der tidligere har opført mere end 1.500 boliger i Frederikssund og omkringliggende kommuner.

- Det forpligter at være nogle af de første, så vi lægger alle kræfter i at skabe nogle flotte bygninger med velindrettede boliger og mulighed for fællesskab og byliv omkring dem, siger Kim Randrup, der er stolt af de visioner, der er lagt for det kommende projekt i Vinge.

Vinge har i forvejen ca. 100 indbyggere i det, der hedder Deltakvarteret, som består af række- og parcelhuse.

En succes fra starten

Kim Randrup bakkes op af Karsten Pedersen, projektudviklingschef hos Domea.dk, som skal hjælpe Boligselskabet Rosenvænget med at opføre boligerne.

- Hvis der er noget, det almene kan, er det at invitere alle, uanset baggrund, høj som lav, med ind i fællesskabet, og derfor er der ikke en bedre måde for alvor at skyde Vinge i gang på end ved at lade nogle af de første boliger være almene og dermed lade dem udgøre en stor del af fundamentet for den nye by. Vi bestræber os på at skabe et bæredygtigt byggeri og et byområde, som fra starten gør byen til en stor succes. Det skal være et sted, man har lyst til at bo og opholde sig i, både inde og ude, og hvor der er plads til alle, siger Karsten Pedersen.

Boligselskabet satser på at ramme en bred målgruppe af borgere med de ca. 200 familieboliger, så de både vil være attraktive for singlen, familien og seniorerne.

Mellem bygningerne bliver der gjort plads til, at kommende private bygherrer kan opføre boliger, som kan medvirke til at skabe en mangfoldig og bæredygtig by, hvor der er plads til alle.

Den endelige godkendelse af projektet ventes at ligge klar omkring sommerferien, så første spadestik kan tages i slutningen af 2020.

De første beboere ventes at flytte ind i foråret 2022.