Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

De nybyggede boliger i Orienten i Københavns Nordhavn er foreløbig de eneste almene boliger i et byområde, som ellers domineres af privat udlejning og hundedyre ejerlejligheder. Måske netop derfor var lokationen velvalgt, da Orienten tirsdag dannede rammen om indenrigs- og boligministerens lancering af det nye boligudspil.

Regeringsudspillet skal sætte konkret politisk handling bag løfterne om flere almene boliger i byerne – et løfte, som senest blev luftet, da statsministeren forleden annoncerede, at der skal bygges mange flere almene boliger i de større danske byer. Regeringen varsler i den forbindelse, at der skal bygges 22.000 nye almene boliger over de næste 10 til 15 år, hvilket skal bane vejen for, at mennesker med almindelige indkomster også får en reel chance for at bosætte sig i de større byer.

Orienten er et godt eksempel

På dagens pressemøde var det så indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, som over for den fremmødte presse skulle levere på løfterne. Og dagens udspil rummer da også en række initiativer, som skal gøre det lettere for de almene boligorganisationer fx at opkøbe private ejendomme og omdanne dem til almene boliger.

Pengene skal bl.a. komme fra den såkaldte Nybyggerifond, som de almene boligorganisationer selv indbetaler til. Derudover vil regeringen tage initiativ til, at bygherrer i nye bykvarterer ikke kan få byggetilladelse, før de har solgt de nødvendige grundstykker til almene boligbyggerier.

I Boligselskabet Domea København er man umiddelbart positive over for de politiske toner og stolt over, at Orienten fremhæves som et eksempel til efterfølgelse.

- Det her er både det første og det eneste almene byggeri her i Nordhavn. Og dermed en tiltrængt kile ind i et byområde, som ellers er forbeholdt mennesker med lange uddannelser og høje indtægter. Det er et udmærket eksempel på, hvad det almene faktisk kan bidrage med til byen, siger Preben Stampe Rasmussen, som er næstformand i Boligselskabet Domea København.

Se flere billeder i billedgalleriet herunder fra Orienten, hvor indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen var på rundvisning med næstformand for Boligselskabet Domea København, Preben Stampe Rasmussen, og afdelingsformand i Orienten, Christina Færch-Jensen, forud for pressemødet.

Billedgalleri: Rundvisning og pressemøde i Orienten

Orinten6 Haandtryk Web
Orienten4 Snak Web
Orienten9 Ankomst Web
Orienten13 Kameraer Web
Orienten10 Pressemøde Web
Orienten1 Bygning Web