Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Konklusionen er blevet, at der fra den 6. maj bliver mulighed for en langsom genåbning. Ikke på én gang, men gradvist, kontrolleret og med forholdsregler.

”Vi tager alle de nødvendige forholdsregler. Og som en ekstra sikkerhed anbefaler vi desuden en lavere bemanding på servicecentrene i opstartsfasen, da det både vil begrænse smitterisikoen og gøre det lettere for medarbejderne at overholde afstandskravet,” forklarer regionsdirektør i Domea.dk Rune Udi Jørgensen.

Minder om genåbningen sidste år

Af hensyn til både medarbejdere og beboere vil der, som Rune Udi Jørgensen er inde på, være en række nødvendige forholdsregler. Mange af dem vil ikke være fremmede, idet de minder om genåbningen i maj sidste år.

For personalet i servicecenteret gælder det fx, at alle skal spritte hænder, når de kommer og går. At vi skal holde god afstand til andre, også kollegerne (mindst 1 meter). Og at vi ikke deler arbejdsstation, telefon og PC.

I forbindelse med beboerbetjeningen gælder desuden en række særlige krav og forholdsregler: Der skal fx være tydelig skiltning om brug af mundbind samt gældende Covid-19 retningslinjer, der være afskærmning mellem beboere og personale, ligesom der heller ikke bliver mulighed for ophold i venteområder og begrænset/ingen adgang til kundetoilet mv.

Beboerservice genoptages også gradvist i den kommende tid. I første omgang dog først og fremmest de mest nødvendige opgaver. Og også her vil der være en række restriktioner, som kundechefen vil informere medarbejderne om i detaljer.

Stadig hjemmearbejde mange steder

Selvom Servicecentrene nu får mulighed for at genåbne fra den 6. maj, så er det ikke sådan, at alt er tilbage til normalen. Domea.dk er nemlig endnu omfattet af regeringens såkaldt ’skærpede opfordring om hjemmearbejde’. Dette forhold betyder – foruden den lavere bemanding i driften – også, at medarbejdere i administrationen kommer til at væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

”Jeg tror, der er mange, som er utålmodige og glæder sig til at se kollegaerne igen. Og det kan jeg sagtens forstå. Vi har dog fra virksomhedens side valgt at følge linjen i det officielle Danmark igennem hele epidemien. Det gør vi fortsat og det betyder også, at vi, indtil der igen bliver åbnet op for en højere bemanding, må lade mange arbejde hjemmefra," siger Jonas Vadstrup, som er kommunikationschef i Domea.dk og en del af virksomhedens corona-taskforce og fortsætter:

"Heldigvis går udviklingen nu den rigtige vej, så mon ikke den kontrollerede genåbning af servicecentrene er første skridt på vejen til en mere normal hverdag – det håber og forventer vi da."