Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Det gamle højhus på Peder Lykkes Vej blev opført i 1971. I dag er særligt svalegange, søjler og betonbrystninger ved at være 'trætte' efter mange års påvirkning af vind og vejr. Derfor har der igennem en årrække løbende været ført tilsyn og gennemført udbedrende arbejder på bygningen.

Men den seneste gennemgang, som de rådgivende ingeniører fra COWI har lavet, viser, at nedbrydningsprocessen går hurtigere end tidligere. Og det betyder, at de tiltag, Boligselskabet Domea København sætter i værk for at sikre og vedligeholde bygningen, bliver flere, end man tidligere har været vant til. Derfor må beboerne også forberede sig på, at der i en periode vil være håndværkere i bygningen, og at man må forvente nogen byggestøj.

- Der har i mange år været gennemført faste byggetekniske eftersyn af rådgivende ingeniørfirmaer. Det, vi kan se nu, er, at nedbrydningen af særligt husets svalegange går hurtigere end tidligere. Og det betyder, at vi hen over sommeren er nødt til at gå ind og understøtte de områder af konstruktionen, hvor der er særligt behov, siger Uffe Andreasen, der er regionsdirektør i Domea.dk.

De nye tiltag vil omfatte en bedre understøttelse af bygningens svalegange, nedtagning af eventuelle betonskaller samt etablering af et supplerende trappetårn, som sættes op som en ekstra sikkerhed for beboerne i tilfælde af en brand.

Går med både livrem og seler

Det gamle højhus på Peder Lykkes Vej er Amagers ældste højhus og skulle efter planen tages ned i 2025. Men den seneste vurdering fra det rådgivende ingeniørfirma COWI kan betyde, at den tidsplan måske skal fremrykkes.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt om nedrivningen skal fremskyndes. Det er noget af det, vi skal ind at vurdere i den kommende tid. Her kommer vi til at rådføre os med eksperterne og med Københavns Kommune, som er tilsynskommune. For mig er det vigtigste lige nu, at vi får taget de nødvendige forholdsregler, så huset også i fremtiden er sikkert at bo og færdes i. Vi går både med livrem og seler, når det gælder sikkerheden. Og sådan skal det også være, siger Uffe Andreasen.

Forventer noget byggestøj

Sommerens supplerende arbejder vil uundgåeligt medføre visse støjgener for beboerne. Arbejdet igangsættes i uge 30 og forventes af tage nogle uger.

- Vi har skrevet rundt til alle beboerne, så de er informeret omkring den kommende tids arbejde på bygningen. Og vi beklager naturligvis de gener, som arbejdet måtte medføre i de kommende uger, men håber på beboernes forståelse, siger Uffe Andreasen.