Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Bæredygtighed er på ingen måde længere forbeholdt ’klimatosser’ eller de særligt interesserede. Det er blevet hverdag for rigtigt mange af os. Nogle vil måske sige, det næsten er blevet en folkebevægelse, som holder takten, selv når skiftende regeringer og verdensledere synes at slingre lidt i valsen.

Og det almene fællesskab spiller en ikke uvæsentlig rolle, når det kommer til at sikre et mere bæredygtigt samfund. Både socialt, klimamæssigt og økonomisk.

Ift. den sociale bæredygtighed løfter vi på flere måder et stort ansvar – bl.a. ved at holde hånden under de udsatte beboere. På det klimamæssige har vi også et stort ansvar. For en fjerdedel af det samlede boligbyggeri i Danmark er alment, og vi ved, at 30 pct. af det samlede CO2-forbrug kommer fra byggeriet. Så også her spiller vores valg en rolle. Sidst, men ikke mindst, står vi med et stort økonomisk ansvar, da vi skal sikre mennesker med en helt almindelig indkomst en god og tryg bolig, der er til at betale – både nu, men også i fremtiden. Og det kan vi kun, hvis vi også tænker økonomisk bæredygtighed ind i de valg, vi træffer.

Vi bliver hele tiden klogere på vores muligheder for at indtænke bæredygtige løsninger og bliver også bedre og bedre. Så selvom nogle af de såkaldte lavthængende frugter måske allerede er høstet, ser vi et generelt stigende fokus i boligorganisationerne og -afdelingerne på, om de valg, der træffes, nu også er holdbare i længden – om det er bæredygtigt.

Domea.dk’s bæredygtighedspris går i år til et nyt og aktuelt bæredygtigt tiltag. Det vil med andre ord sige, at I skal tage et tilbageblik på året, der er gået, og se på, hvad I har sat i værk af store eller små tiltag, som er godt for enten klimaet, det sociale liv eller for pengepungen.

Indstil inden 1. maj

Det er nu, du kan være med til at sørge for, at der bliver sat lys på, hvad I har gang i af gode bæredygtige tiltag i din boligafdeling eller -organisation.

Og du skal ikke tøve med at indstille. Nogle gange er det de små, håndgribelige indsatser, som kan ende med at gøre den største forskel – de kan inspirere andre og måske bruges som en løftestang til noget endnu større et andet sted.

Det behøver heller ikke at være endeligt implementeret eller fuldstændigt udført for at være interessant for andre at høre om.

Og det er jo dét, det handler om, når vi mødes – vi skal dele vores viden og erfaringer med hinanden, så vi får ny inspiration og måske kan udvikle noget nyt sammen.

Med Bæredygtighedsprisen 2024 følger 40.000 kr., som skal bruges i vinderens organisation eller afdeling til at sætte yderligere skub i arbejdet med bæredygtighed.