Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Hvert boligselskab kan beslutte, om lejerne må bytte eller fremleje deres bolig til andre, mens de er på ferie. Hvis ikke boligselskabet har taget stilling, er det det samme, som at man ikke må.

Spørg i dit lokale servicecenter, hvordan det forholder sig i din boligafdeling.

Regler for ferieudlejning

Der er en række regler, der skal overholdes, hvis du lejer ud eller bytter bolig med nogle andre i ferien:

Giv servicecentret besked
Servicecentret skal vide, hvem der bor i din bolig. Derfor skal du udfylde og aflevere eller sende den blanket, du finder herunder, til servicecentret/ejendomskontoret.

Blanket til feriefremleje og -bytte

Periodens længde
Du må udleje din bolig som feriebolig i op til seks uger om året. Dele af en uge tæller som en hel uge  lejer du fx din bolig ud i halvanden uge, har du på papiret opbrugt to ugers udlejning.

Antal gæster
Du må have det antal feriegæster, der svarer til antal rum i din bolig – uanset om du feriefremlejer eller -bytter. Bor du fx i en tre-rums bolig, må du ferieudleje til tre mennesker.

Leje
Hvis du bytter bolig med nogen i ferien, må du ikke opkræve betaling.
Hvis du fremlejer, skal lejen udgøre en forholdsmæssig del af din månedlige leje. Det betyder, at hvis du fx lejer ud i en uge, må du kræve betaling for 7 af de 30/31 dage, du betaler husleje for i en måned. Du må altså ikke tjene på ferieudlejning, men må opkræve det, du selv betaler.

Er du på kontanthjælp?
Husk at tjekke op på skattereglerne. Hvis du er kontanthjælpsmodtager, kan lejeindtægten blive fratrukket din kontanthjælp.

Ansvar
Du er ansvarlig for, at dine ferielejere overholder husordenen og i det hele taget opfører sig i tråd med boligafdelingens reglement – også selv om du ikke selv er til stede – og at de fx afleverer alle nøgler igen.
Det er desuden også dit ansvar, hvis ferielejerne misligholder og laver hærværk på din bolig eller dine ting. Derfor er det en god idé, at du tager fat i dit forsikringsselskab, inden du lejer ud, og tjekker op på, hvordan du er dækket, hvis situationen skulle opstå.

Til toppen

 

Kontakt os

Skriv til Kundeservice

Spørg os om ferieudlejning.

Ring til Kundeservice

Mandag-Torsdag: 8.00-20.00

Fredag: 8.00-16.00