Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Lars Juhl er driftsleder hos Servicecenter Solrød og har netop været på kursus i konflikthåndtering hos Next. Videofotograf: Jacob Ljørring

Som ansat eller bestyrelsesmedlem er det muligt at deltage i et hav af efteruddannelseskurser i Domea.dk. Kurserne tilrettelægges og udbydes via Next - og undervisningen arrangeres i udvalgte byer over hele landet.

Du kan læse mere om Domea.dks kurser her

Lars Juhl er driftsleder hos Servicecenter Solrød og deltog for nylig i kurset i konflikthåndtering. Set i bagklogskabens lys ville han ønske, at det var et redskab, han havde lagt i værktøjskassen for længst.

Fik en farveprofil

Allerede i løbet af få uger har han været i flere situationer, hvor den nye viden har inspireret ham til at tackle en konkret situation anderledes, end han normalt ville gøre.
 
- Jeg lærte, hvem jeg er som person, og hvor jeg måske skal flytte mig hen - og jeg lærte en hel masse om kommunikation; hvordan man skal agere over for andre mennesker i en konfliktsituation, fortæller Lars Juhl, der bl.a. på kurset fik en farveprofil, som forklarer, hvordan hans personlighed typisk vil blive opfattet.

Mørke skyer

Men det vigtigste var nok kommunikationen. Altså, hvordan man vha. sit væsen, sit ordforråd og sit kropssprog kan medvirke til, at en konflikt løsner op, og at to parter mødes.

- Nogle gange hænger der nogle mørke skyer over en konflikt, og så er det vigtigt, at jeg kommer ud og får sat en kommunikation i gang, så vi kan få åbnet op, og så det ender ud med en blå himmel, forklarer Lars Juhl så malerisk.

Mødes i øjenhøjde

Derfor vil han også anbefale, at andre ansatte rykker en dag ud af kalenderen og bliver introduceret for en disciplin, som ikke blot kan bruges i en konfliktsituation, men også i det daglige arbejde, hvor man er i dialog med mange mennesker:
 
- Jeg vil stærkt anbefale, at man deltager i kurset. Det er vigtigt, at man i dagligdagen kan komme ud og møde beboerne og beboerdemokratiet i øjenhøjde, slutter han.