Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Hvis det har haltet med nattesøvnen på det seneste, og økonomien får dig til at vende og dreje under dynen, er det måske på tide at tage imod en udstrakt hånd.

Forbrugerrådet Tænk tilbyder økonomi- og gældsrådgivning til dig, der har en lav indkomst, en stor gæld og et lavt rådighedsbeløb. Måske har du fuldstændig mistet overblikket, eller også synes du egentlig, du har nogenlunde styr på det, men alligevel kan du ikke få enderne til at mødes og har opbygget en gæld.

Rådgivningen er gratis og fortrolig og har intet med Domea.dk eller dit boligselskab at gøre. Det er en sag mellem dig og de frivillige rådgivere i Forbrugerrådet.

Få overblik og konkret hjælp

De rådgivere, du møder på et af Forbrugerrådet Tænks rådgivningscentre, giver dig et overblik over din økonomi. Rådgiveren kigger på dine indtægter og udgifter, på dit rådighedsbeløb og din gæld og hjælper med at skabe en dagligdagsøkonomi, der hænger sammen.

- Man skal ikke være bange for, at alle ens penge havner hos kreditorerne. I Danmark skal man have penge til mad på bordet. Vi går ind og vurderer din betalingsevne, fastsætter et realistisk rådighedsbeløb og ser på, hvilke kreditorer du skal starte med at få ud af verden. Det sker alt sammen efter aftale med dig, siger Camilla Mønsted Simonsen, der er projektkonsulent på sekretariatet hos Forbrugerrådet Tænk.

Hun fortæller, at rådgiverne også hjælper med at kontakte kreditorerne og får sat din økonomi i system.

- Vi vil gerne sikre, at du får styr på din økonomi, så du ikke skal ligge søvnløs om natten, men kan have fokus på andre ting som fx at søge job, koncentrere dig om din uddannelse eller have større overskud til din familie.

Fortæl de andre beboere om rådgivningen

Er du bestyrelsesmedlem i din boligafdeling, kan du hjælpe de andre beboere ved at gøre opmærksom på muligheden for økonomisk rådgivning. Man ved aldrig, hvordan det står til inde hos naboen.

Hos Forbrugerrådet Tænk kan I i afdelingsbestyrelsen bestille postkort, der fortæller om rådgivningen. Postkort, I kan hænge op eller lægge i fælleshuset eller i vaskerummet, så man diskret har mulighed for at snuppe et med sig. Se, hvordan du får fat i de gratis postkort, i boksen.

Og ellers nævn det på afdelingsmødet, eller hvor I ellers samles i boligafdelingen.

Læs mere om Forbrugerrådet Tænks økonomiske rådgivning her