Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Fyn får et nyt stort alment boligselskab. Det står klart, efter at fem boligselskaber med overvældende flertal har vedtaget at fusionere med hinanden.

Det drejer sig om Boligselskabet Vissenbjerg, Kerteminde-Munkebo Boligselskab, BSB Glamsbjerg, BSB Nordfyn og Nørre-Aaby Ældreboligselskab.

Fusionen samler ca. 1.200 almene boliger, der ligger placeret i et område, som strækker sig fra Nørre Aaby på Vestfyn over Bogense på Nordvestfyn til Kerteminde på Nordøstfyn og Glamsbjerg i syd.

En effektiv drift

Det nye boligselskab har både ungdoms- og familieboliger og ældre- og plejeboliger, og beboerne og de boligafdelinger, de bor i, bliver en del af et fællesskab, der i kraft af sin størrelse vil stå solidt i fremtiden.

Det fortæller Claus Olesen, som er kundechef i Servicecenter Nord-/Vestfyn ved Domea.dk. Det er servicecentrets personale, der hidtil har sørget for at drive og vedligeholde boligerne og servicere beboerne i de fem boligselskaber – og det bliver de ved med i det nye selskab.

- De fem boligselskaber har ønsket at fusionere for at stå stærkere i mødet med fremtidens udfordringer og de stigende krav til effektivisering, der er i den almene sektor. Det vil desuden gøre boligselskabet til en mere attraktiv samarbejdspartner for kommuner og andre aktører, siger Claus Olesen.

Arbejdsgruppe er i gang

Den næste tid går med at få alt det praktiske på plads. Der er nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de fem boligselskaber, som er i gang med at udarbejde et forslag til vedtægterne for det nye boligselskab, der endnu ikke har fået sit navn. De fælles spilleregler skal endeligt vedtages på et møde den 28. februar 2019.

Fusionen ventes at træde i kraft i anden halvdel af 2019.