Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Som Domea.dks adm. direktør, Thomas Holluf Nielsen, skriver, er det en dårlig ide, at det er beboerne i de almene boliger, der skal betale for regeringens ghetto-plan. For regeringen foreslår at tage pengene fra Landsbyggefonden. Den består af penge, som beboerne i de almene boliger har indbetalt for på et senere tidspunkt at kunne søge fonden om hjælp til renoveringer.

Med regeringens forslag er der reel risiko for, at de mange renoveringer sættes i stå eller udskydes på ubestemt tid. Det kan i værste fald medføre, at boligerne forfalder, eller at beboerne skal betale væsentligt mere husleje, som i sidste ende kan betyde, at de må flytte fra deres hjem.

Hvad skal beboerne så gøre, indtil regeringen får forhandlet den endelige plan på plads? Vi bliver nødt til at have is i maven og fortsætte som hidtil. Det siger Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk.

- Det er forståeligt, at beboerne er bekymret for, hvad der kommer til at ske med deres planlagte renoveringer. Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad regeringens forslag kommer til at betyde. Og da behovet for renoveringer er enormt, kan vi ikke lade os forsinke, før vi kender fakta. Vi må have is i maven, og så må vi tage bestik af situationen, når regeringen har forhandlet en aftale på plads med de øvrige partier. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med renoveringerne som hidtil, siger Charlotte Nørbak og fortsætter:

- Sammen med vores kunder arbejder vi på at forberede 51 renoveringer af i alt 8.500 boliger. Af dem kan 21 renoveringer med 3.500 boliger blive berørt af regeringens forslag. Det kan de, fordi disse renoveringer er sat til at skulle gennemføres i den periode, hvor regeringen har foreslået at hæve 12 mia. kr. i Landsbyggefonden. Hvis det skulle ske, vil renoveringen af de øvrige 5.000 boliger også blive forsinket – og her taler vi om mange års forsinkelse, fordi der så vil være færre penge i Landsbyggefonden, siger Charlotte Nørbak.

Dialog med politikerne

Domea.dks adm. direktør, Thomas Holluf Nielsen, var i TV2 News den 1. marts, da regeringen fremlagde forslaget, og han fortsætter dialogen med sine politiske kontakter på Christiansborg.

- Det er helt uacceptabelt, at det kun er beboerne i de almene boliger, der skal finansiere det her. Derfor fortsætter vi sammen med resten af den almene branche at gøre, hvad vi kan for at overbevise politikerne om, at de almene boliger ikke skal finansiere en udfordring, der skyldes mange års politiske beslutninger fra Christiansborg, siger Thomas Holluf Nielsen.

Ca. 1 million mennesker bor i en af Danmarks ca. 550.000 almene boliger. De udsatte boligområder i regeringens forslag til bekæmpelse af parallelsamfund udgør ca. fire procent af disse boliger.