Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Puk Scharbau, skuespiller og rådgiver

Er facilitator for samtalesalonen på Landskonferencen

Hvad er det gode boligliv for dig?
Lys, luft og mulighed for både fællesskab og privatliv.

På en skala fra 1 til 10: Hvor tilfreds er du med at bo på den måde, du gør? (10 er det bedste)
8. Jeg elsker lyset og adgangen til græs mellem tæerne, og at jeg kan følge årstiderne og lysets skiften. Jeg kunne godt tænke mig, at der var mulighed for at skrue op for fællesskabsdelen, i stedet for at vi alle passer vores egne matrikler. Det ville kræve et fælleshus af en art og en anden struktur.

Hvilke drømme har du for dit boligliv?
Jeg vil gerne flytte ind i rammer, der både kan rumme privatliv og egen bolig, og samtidig muliggør spontant fællesskab i fællesarealer, både udenfor og gerne også indenfor i form af et fælleshus med mulighed for fællesspisning, aktiviteter m.m. Det er nok allermest det spontane fællesskab og arealer, der faciliterer det, som jeg drømmer om.

 

Morten Søndergaard, forfatter og kunstneren bag drømmevæggen i Valby

Holder oplæg på Landskonferencen

Hvad er det gode boligliv for dig?
En vis grad af uorden, sådan som man oplever det, når bor i eller nær naturen. Et sted, hvor jeg kan møde noget, jeg ikke kender, hver dag. Men også et sted, hvor man kan skabe noget – og passe på noget: planter, dyr, mennesker, kloden.

På en skala fra 1 til 10: Hvor tilfreds er du med at bo på den måde, du gør? (10 er det bedste)
10. Jeg bor, som jeg har drømt om i lang tid: omgivet af natur og træer, hvor jeg kan dele min dag mellem at skrive og gå udenfor, når jeg vil.

Hvilke drømme har du for dit boligliv?
At der er overensstemmelse mellem mit indre og mit ydre.

 

Mette Berg Olesen, journaliststuderende og sangerinde

Synger i bandet Pop-expressen, der spiller på Landskonferencen

Hvad er det gode boligliv for dig?
For mig er det gode boligliv, når godt naboskab, den grønne natur og rolige omgivelser mødes og går op en højere enhed.

På en skala fra 1 til 10: Hvor tilfreds er du med at bo på den måde, du gør? (10 er det bedste)
7. Hjemme hos mig er naturen lige uden for døren med tætte skove, små søer og stier, man kan udforske. Alligevel er det ikke så langt fra byens liv, og jeg bor side om side med mine naboer, hvor der er rig mulighed for fællesskab, hvis jeg ønsker det. Alligevel kunne jeg dog godt savne, at der var en smule mere roligt.

Hvilke drømme har du for dit boligliv?
Jeg har en drøm om at bo ved vandet, hvor der ikke skal mere end en kort gåtur til, før man kan høre bølgerne skvulpe. Hvor man kan lukke øjnene uden at kunne høre den nærmeste trafikerede vej, men i stedet naboerne på den anden side af hegnet. Der måtte gerne være et fælleshus, hvor man af og til kan mødes om madlavning og hygge, og hvor alle kender alle.