Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Et lille stykke københavnerhistorie blev skrevet i går, da de første almene boliger i hovedstadens Nordhavn blev indviet.

Selvom byggeriet endnu ikke står helt færdigt, er 104 ud af 107 lejligheder nu afleveret til beboerne – og 1. marts flytter unge københavnere med særlige behov ind i de 24 servicelovsboliger, der også er en del af Orienten, som det nye byggeri hedder.

På talerstolen bød Charlotte Nørbak, direktør i Byggeri og byudvikling i Domea.dk, velkommen, og første taler var overborgmester Frank Jensen. Han glædede sig særligt over, at Nordhavn bliver en blandet bydel og ikke en ’VIP-bydel’.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan tilbyde 131 boliger i Nordhavn til en husleje, der er en fjerdedel billigere i forhold til prisen på private lejemål. Jeg er stolt over vores blandede by, sagde Frank Jensen.

Efter Frank Jensen fulgte socialborgmester Mia Nyegaard, direktør i By & Havn Anne Skovbro samt formand for bygherren Boligselskabet Domea København Villy Brejning.

Domea.dk er byggeforretningsfører og står for driften og udlejningen af boligerne.

Se flere billeder i billedgalleriet herunder