Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Temaet for Domea.dk’s landskonference 2020 bliver:

FN’s 17 verdensmål: Fra verdensmål til hverdagsmål

FN’s 17 verdensmål handler om bæredygtighed. De handler om, hvordan vi bedst passer på hinanden og vores fælles jord, så hverken vi eller jorden tager skade af den måde, vi lever på. Det betyder bl.a., at vi skal give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som vi overtog den – og samtidig skal vi sikre et godt liv for os alle.

Det kan virke meget stort og globalt, og målene kan virke uhåndgribelige, når vi taler om en stor organisation som FN og om ambitioner for hele verden. Så hvordan gør vi dem nærværende og relevante i vores hverdag og ude i boligafdelingerne?

Det er netop missionen på Landskonferencen at blive klogere på det.

Det gør vi gennem bl.a. debat, inspirationsoplæg og underholdning. Fra scenen vil radioværten Mads Steffensen fx styre et dilemmaspil, hvor en håndfuld beboerdemokrater – med input fra jer i salen – vil debattere en række dilemmaer, man som beboer og bestyrelsesmedlem kan stå i ude i boligafdelingerne. Vi får også besøg af boligminister Kaare Dybvad Bek, og vi skal inspireres af bæredygtige ildsjæle, der allerede har gjort en forskel for andre.

Se det fulde program her

Vi gør meget allerede

Egentlig er temaet ikke nyt for vores branche, for almene boliger understøtter bæredygtighed ved deres blotte eksistens, fordi de er med til at skabe en større grad af lighed i samfundet. Der er også andre elementer, der får bæredygtighed til at rime på almene boliger. Fx den del, der handler om at styrke livet mellem husene, hvor vi tager os af hinanden og samles i fællesskaber; den del, hvor vi bevarer og udvikler de grønne områder, og selvfølgelig også, når vi bygger nyt og renoverer boliger og tænker miljøet og cirkulær økonomi ind i projekterne.

Mange af jer i boligafdelingerne og -organisationerne rundt i landet driver og understøtter allerede en bæredygtig udvikling. Andre synes måske det er svært at komme i gang. Derfor er Landskonferencen vigtig, for det er her, vi i fællesskab kickstarter den bæredygtige rejse, så vi kan finde ud af, hvordan vi efter konferencen – ugen efter, næste år og i år 2025 – kan bidrage til et bæredygtigt lokalområde med fokus på mennesker, økonomi og miljø.

Vi glæder os til to hyggelige og inspirerende dage sammen med jer.